Honderd procent score voor Van Empel in de blupsie! Koppenbergcross is 6/6 voor EK-favoriete Veldrijden
Veldrijden

Honderd procent score voor Van Empel in de blupsie! Koppenbergcross is 6/6 voor EK-favoriete

Honderd procent score voor Van Empel in de blupsie! Koppenbergcross is 6/6 voor EK-favoriete

Fem van Empel heeft in Oudenaarde haar zesde cross van het seizoen gewonnen. De wereldkampioene was net als in haar vorige vijf wedstrijden van start tot finish overduidelijk de beste. In de Koppenbergcross - de eerste mange in de X2O Trofee - werden Denise Betsema en Anna Kay tweede en derde.

De cross over de Koppenberg was voor de vrouwen op woensdag slechts drie rondes lang, maar het werd desondanks een slijtageslag. Door de enorme regenval in de afgelopen 48 uur lag het parcours er loodzwaar bij, met de kasseien op de Koppenberg die glibberden en gleden.

Van Empel reed er vanuit de start van weg en werd niet meer teruggezien. De wereldkampioene kwam uiteindelijk twee minuten voor Betsema kruipend boven. Hoe zwaar het was, bleek wel toen Aniek van Alphen na de streep bijna flauwviel van vermoeidheid. Sanne Cant kon de finish niet fietsend bereiken, nadat ze op de laatste keer Koppenberg van de fiets moest.

Uitslag Koppenbergcross Oudenaarde 2023 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws