Jelle Wallays zegt profpeloton na dertien jaar vaarwel: 'Plezier en de drive namen de bovenhand' Wielrennen
Wielrennen

Jelle Wallays zegt profpeloton na dertien jaar vaarwel: 'Plezier en de drive namen de bovenhand'

Jelle Wallays zegt profpeloton na dertien jaar vaarwel: 'Plezier en de drive namen de bovenhand'

Vanaf volgend seizoen zal Jelle Wallays niet meer in het profpeloton te zien zijn. De 34-jarige renner was einde contract bij Cofidis en deed meerdere pogingen om ergens anders aan de slag te gaan, maar tevergeefs. Via Instagram laat Wallays weten dat hij het profpeloton vaarwel zegt.

'Na 13 mooie jaren als professioneel wielrenner neem ik op het einde van dit seizoen afscheid van de fiets. Ik kan terugkijken op een mooie carrière met o.m. zeges in Parijs-Tours (2014 en 2019), Dwars door Vlaanderen (2015) en een etappe in de Vuelta (2018). Een mooie carrière met ups & downs, op veel momenten was het een leerschool, maar het plezier en de drive namen steeds weer de bovenhand', vertelde Wallays in een emotionele boodschap.

De 34-jarige Belg begon in 2010 bij het toenmalige Topsport Vlaanderen-Mercator aan zijn profcarrière. Bij de Procontinentale ploeg bleef hij in totaal vijf jaar, maar in 2016 maakte hij een toptransfer naar Lotto-Soudal (huidige Lotto-Dstny). Na opnieuw vijf jaar bij de Belgische WorldTour-formatie besliste Wallays om in Franse loondienst bij Cofidis te gaan rijden. Daar kwam hij echter niet aan winnen toe.

'Ik heb veel ervaring opgedaan en hoop deze ook te kunnen blijven delen met de jeugd en de ondernemerswereld, binnen en buiten het wielrennen. Ook blijf ik sportieve doelen hebben, waar ik jullie binnenkort graag meer over vertel. Ook op professioneel vlak sta ik open voor nieuwe uitdagingen. Mijn B&B en koffie blijf ik met veel plezier doen, maar daarnaast kijk ik ernaar uit om nieuwe dingen te ontdekken. Ik ben klaar voor het volgende hoofdstuk, na mijn professionele wielercarrière. Ik zou iedereen willen bedanken die me de voorbije jaren gesteund heeft: mijn familie, vrienden, supporters, ... Alle personen die in mij geloofden en me de kans gaven om van mijn passie mijn carrière te maken. Bedankt', sloot Wallays af.

Talloze toppers bedanken Wallays en wensen hem succes

In de reacties vinden we talloze toppers terug. 'Proficiat met uw carrière Wally en succes met wat komt', schrijft Yves Lampaert. 'Gefeliciteerd met je indrukwekkende carrière en het allerbeste voor de toekomst, Jelle', komt van de hand van ex-ploegmaat Max Walscheid. Ook wielerlegende Johan Museeuw nam de tijd om iets neer te pennen. 'Proficiat met je carrière, makker! Het leven kan nu echt beginnen.' Ook Carl-Frederik Hagen, Stijn Steels, Laurens Huys en Arne Marit hadden mooie boodschappen over voor de afscheidnemende renner. Eerder hingen onder andere Imanol Erviti en Zdenek Stybar hun fiets al aan de wilgen.

Het bericht van Wallays op Instagram

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws