Hongaarse Vas houdt wereldkampioene Vos af van zege in Nacht van Woerden Veldrijden
Veldrijden

Hongaarse Vas houdt wereldkampioene Vos af van zege in Nacht van Woerden

Hongaarse Vas houdt wereldkampioene Vos af van zege in Nacht van Woerden

Blanka Kata Vas heeft dinsdagavond de Nacht van Woerden gewonnen. De Hongaarse begon samen met Puck Pieterse en Marianne Vos - die haar rentree maakte - aan de slotronde en wist de twee Nederlanders met een late uitval te verslaan.

De Nacht van Woerden stond in het teken van de rentree van Vos in de cross. Afgelopen zaterdag voegde ze nog een nieuwe Nederlandse titel toe aan haar immense palmares. Bij haar debuut op het gravel pakte ze meteen het rood-wit-blauw. Vos was alvast goed te herkennen in Woerden, want ze fietste als enige met een voorlicht.

Pieterse, Vos en Vas maken de dienst uit

De beste start was voor Pieterse, zij dook als eerste het veld in. Vos was ook goed vertrokken en volgde als tweede. Al snel ontstond er een verschil. De eerste groep bestond naast Vos en Pieterse uit Vas, Manon Bakker, Aniek van Alphen, Lauren Molengraaf en de Britse Anna Kay.

Voor Vas ging het nog niet hard genoeg en ze koos zodoende de aanval. Enkel wereldkampioene Vos en Pieterse konden de acceleratie van de Hongaarse kampioene beantwoorden. Daarmee was het al vroeg duidelijk wie voor de overwinning gingen strijden.

Vos, Vas en Pieterse waren zeer aan elkaar gewaagd, de drie begonnen dan ook gezamenlijk aan de laatste ronde. Zodoende leek de cross beslist te worden in een sprint, maar die kwam er uiteindelijk niet. Vas verraste Pieterse en Vos met een late uitval en claimde zo de overwinning. Vos eindigde bij haar rentree tweede, Pieterse werd derde.

Uitslag de Nacht van Woerden vrouwen 2022

1. Blanka Kata Vas
2. Marianne Vos
3. Puck Pieterse
4. Manon Bakker
5. Aniek van Alphen
6. Lauren Molengraaf
7. Anna Kay
8. Marion Norbert Riberolle
9. Laura Verdonschot
10. Maud Kaptheijns

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws