Van der Haar imponeert opnieuw in Nacht van Woerden; zesde zege op rij in thuiscross Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar imponeert opnieuw in Nacht van Woerden; zesde zege op rij in thuiscross

Van der Haar imponeert opnieuw in Nacht van Woerden; zesde zege op rij in thuiscross

Lars van der Haar heeft met een fameuze solo de Nacht van Woerden weten te winnen. De Nederlander van Baloise Trek Lions reed net na halfweg cross weg van directe concurrent Quinten Hermans en kon het vervolgens vrij makkelijk afmaken in zijn eigen provincie, Utrecht. Het was voor Van der Haar al zijn zesde overwinning op rij, de Nacht van Woerden werd in 2020 en 2021 weliswaar niet verreden, in Woerden.

Na een mooie overwinning van Blanka Kata Vas, die Marianne Vos voorbleef, bij de dames, was het om 20.40 uur tijd voor de start van de mannen rondom de kermis in Woerden. Tom Meeusen nam zoals wel vaker een snelle start, met Hermans en de goed startende Stan Godrie op het vinkentouw. Die eerste twee hielden dat goed vol, met Van der Haar als eerste achtervolger. Door een crash van Meeusen bleven Hermans en Van der Haar over.

De Nederlander nam uiteindelijk het stokje over in zijn provincie. Hermans volgde de kleine Nederlander gezwind, met een groepje achtervolgers (Ryan Kamp, Felipe Orts en Joris Nieuwenhuis bij zijn rentree in het veld) op respectabele afstand. De Nederlander en Belg voorin bestookten elkaar ondertussen met flink wat speldenprikjes, maar geen van beiden wist in de eerste helft van de wedstrijd een groot gat te slaan.

Van der Haar is Hermans dan toch te snel en slim af

Na goed 35 minuten was het dan toch raak: bij een zoveelste poging van de Nederlander moest Hermans het wiel laten. Op het technische dorpsparcours van Woerden, dat dit jaar de 650e verjaardag viert, kwam hij uitstekend uit de voeten. Dat was ook te merken aan de voorsprong van Van der Haar, die stapsgewijs opliep naar de halve minuut. Zodoende kon hij rustig een feestje vieren en deze mooie zege binnenhengelen, voor Hermans en Kamp. Zdenek Stybar eindigde ondertussen even later rond plek tien, wat toch ook al een goede prestatie genoemd mag worden.

Uitslag Nacht van Woerden mannen 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws