Indrukwekkende solozege Alvarado na bliksemstart Vos in Superprestige Merksplas Veldrijden
Veldrijden

Indrukwekkende solozege Alvarado na bliksemstart Vos in Superprestige Merksplas

Indrukwekkende solozege Alvarado na bliksemstart Vos in Superprestige Merksplas

Ceylin del Carmen Alvarado heeft op zeer indrukwekkende wijze de Superprestigecross in Merksplas weten te winnen. De talentvolle renster van Alpecin-Deceuninck liet de concurrentie al in de eerste ronde achter zich en zag ze pas na de finish terug.

Het was Marianne Vos die in haar wereldkampioenentrui een zeer snelle start kende. De renster van Jumbo-Visma trok de boel direct op een lint, met Alvarado en Lucinda Brand op haar wiel. Lang konden de dames echter niet op de fiets blijven, daar het in de modder van Merksplas vrij snel een kwestie van lopen met de fiets op de schouder werd.

Brand kwam vast te staan in de modder, waardoor ze teruggeslagen werd richting plek vijftien/twintig. Direct een heel stuk achter Vos en Alvarado, die niet wenste te wachten op de concurrentie en direct ferm tekeer gingen. Aan het einde van ronde één pakte de renster van Alpecin-Deceuninck over met een krachtige versnelling.

Wereldkampioene Vos zakt terug na snelle start

Vos zakte daarna wat terug, terwijl Denise Betsema, Inge van der Heijden en Manon Bakker zich begonnen te mengen in de strijd om plek twee. Ook Zoe Backstedt kwam vanuit de achtergrond wat oprukken. Alvarado trok zich van dat gespuis allemaal weinig aan, zij denderde in haar eentje vrolijk door na het wegvallen van metgezel Vos.

Alvarado, die met haar zege ook een goede zaak doet in de strijd om de Superprestige, bleef stug doorduwen en haar zege kwam eigenlijk geen moment in gevaar. Daarachter maakte Brand indruk met goede zandpassages, terwijl Van der Heijen ook weer een ongelofelijk sterke cross afwerkte en samen met Betsema vocht om de tweede plek achter Alvarado.

Zodoende werd de Aardbeiencross in Merksplas op ogenschijnlijk vrij makkelijke manier een prooi voor Alvarado, die helemaal terug is op het hoogste niveau. Betsema reed in de slotronde weg van Van der Heijden en pakte zo plek twee.

Uitslag Superprestige Merksplas vrouwen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news