Interview | Thibau Nys na vroege pech op EK: 'Kan alleen maar dromen van wat het had kunnen zijn' Veldrijden
Veldrijden

Interview | Thibau Nys na vroege pech op EK: 'Kan alleen maar dromen van wat het had kunnen zijn'

Interview | Thibau Nys na vroege pech op EK: 'Kan alleen maar dromen van wat het had kunnen zijn'

Thibau Nys kwam op het EK veldrijden bij de beloften uiteindelijk zes seconden tekort om de titel te pakken. De Belg sprak na afloop met onder meer In de Leiderstrui over een 'mentaal niet gemakkelijke koers', waarmee hij doelde op een vroege lekke band.

Nys kende een zeer goede start. 'Ik pak de koers in handen, exact zoals het moest', analyseert hij na afloop. 'Ik reed direct plat, tweede ronde. Vanaf daar was het een heel lange weg. Ik verlies denk ik dertig seconden en ik verlies uiteindelijk de wedstrijd op seconden zes, dus ja, dat pikt wel', zei hij kort na afloop met enige teleurstelling in de stem.

'Ik ben erin blijven geloven', stelt de Belg. 'Ik ben blijven vechten en daar ben ik trots op. Mentaal was het zwaar om me te herpakken. Het is echter een rondje waarop je je eigen ding kan doen en dat ben ik ook zo snel mogelijk beginnen doen', aldus Nys.

'De laatste ronde kom ik toch weer in koers voor de overwinning en dan komt het aan op details. Ik kan alleen maar dromen van wat het kunnen zijn', aldus de topfavoriet. Uiteindelijk was het landgenoot Emiel Verstrynge die er met de zege vandoor ging, nadat hij Nys zijn teammaat Pim Ronhaar in de laatste ronde bijhaalde en op zijn beurt achterliet.

Nys had het 'perfecte gevoel'

'Ik ben niet boos, maar het is teleurstellend', realiseert de zoon van Sven. 'Ik had het perfecte gevoel en zonder die lekke band zit er veel meer in natuurlijk. Ik kan mezelf niets verwijten en het is wat het is.'

Nys is nog niet bezig met de komende wedstrijden na deze kleine klap. 'Ik denk nog niet aan het WK. Ik probeer deze vorm vast te houden en er zijn nog mooie wedstrijden op komst', houdt hij het vizier op de komende wedstrijden in het veld.

Maxime Caeyman

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news