Interview | Wout van Aert verklaart waarom zware Jumbo-Visma-stage zich nog niet uitbetaalde in Benidorm Veldrijden
Veldrijden

Interview | Wout van Aert verklaart waarom zware Jumbo-Visma-stage zich nog niet uitbetaalde in Benidorm

Interview | Wout van Aert verklaart waarom zware Jumbo-Visma-stage zich nog niet uitbetaalde in Benidorm

Voor Wout van Aert was de Wereldbekercross in Benidorm er één met mixed feelings. De Belg hield een goed gevoel over aan de cross, maar baalt van een fout die hem mogelijk de zege kostte. Richting het WK in Hoogerheide wil hij vooral dat eerste meenemen, vertelde hij een halfuur na de meet aan In de Leiderstrui.

'Het was een spectaculaire cross met een spannende finish, dus ik denk dat het wel leuk was om naar te kijken', begon de Belg zijn relaas. 'Ik heb het gevoel dat ik er niet alles heb uitgehaald, dat is wel jammer', doelt hij op het laatste bosje, waarin hij verrast werd door rivaal Mathieu van der Poel die de kop pakte.

'Het was fair in de laatste meters', zegt Van Aert geen slecht woord over de strijd met de Nederlander. 'Er lag een flauwe bocht naar links in het parcours en aan die snelheid is het normaal dat Mathieu naar de buitenkant gaat. Dat wist ik ook, maar ik moest te veel inhouden en kon de andere kant niet meer kiezen. Maar hij had de cross al gewonnen voor die bocht, door de kop te nemen.'

Voor Van Aert was het na twee weken dus weer een weerzien met de cross en VDP. 'Het is mooi om weer spektakel te kunnen leveren. Het is niet de eerste keer deze winter dat het zo close is aan de finish, maar ik wil liever winnen. In de komende wedstrijden wachtten er weer heel andere omlopen, dus het is moeilijk om het hier op af te stemmen', verbindt de Belg nog niet al te veel conclusies aan Benidorm.

Interview | Wout van Aert verklaart waarom zware Jumbo-Visma-stage zich nog niet uitbetaalde in Benidorm

Van Aert denkt niet dat mentaal overwicht bij Van der Poel zit na Benidorm

Van Aert denkt niet dat het mentale overwicht nu bij Van der Poel zit. 'Deze zege zal Mathieu zeker deugd doen na kerstperiode, maar ik heb hier geen slecht gevoel aan over gehouden. Ik baal er alleen van dat ik het zo heb aangepakt, ik had de koers wat zwaarder moeten maken en van eigen krachten moeten uitgaan.'

De zware trainingen die hij afgelopen week met zijn ploeg Jumbo-Visma afwerkte in Spanje, zorgden niet voor een rem bij de Belg. 'Ik oelde me eigenlijk echt wel goed. Vanaf de start had ik al goede benen, maar ik zat achter Lars van der Haar die uit zijn pedaal schoot en daardoor zat ik even wat verder in het pak', verklaart Van Aert.

Wat mogen we na dat labeur van de Jumbo-Visma-stage, waar hij volgens ploegleider Jan Boven nog flink kon sterker kon worden, dan nog verwachten qua verbeteringen richting het WK? 'Ik was hier goed, maar de zware trainingen die ik heb gedaan gaan pas opleveren als ik een beetje rust heb gehad. Dat zal pas in Hoogerheide zijn, denk ik.' Is dat dan de welbefaamde supercompensatie? 'Zo noemen ze dat dan graag, ja', sluit de renner van Jumbo-Visma met een glimlach af tegenover In de Leiderstrui.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws