Truc spécial leverde Van der Poel zege op in Benidorm: 'Denk niet dat Wout verwacht had dat ik dat nog zou doen' Veldrijden
Veldrijden

Truc spécial leverde Van der Poel zege op in Benidorm: 'Denk niet dat Wout verwacht had dat ik dat nog zou doen'

Truc spécial leverde Van der Poel zege op in Benidorm: 'Denk niet dat Wout verwacht had dat ik dat nog zou doen'

Als de Koning van Hispanje werd Mathieu van der Poel zondag onthaald door het Spaanse publiek na zijn overwinning in Benidorm. Dat ze er in Spanje toch een iets andere sportcultuur op na houden dan we in Nederland of België gewend zijn, zal de Nederlander inmiddels ook in de gaten hebben.

'Van der Poel! Van der Poel! Van der Poel!', galmde er uit de monden van talloze kinderen en volwassenen door het Parque de Foietes in de Spaanse badplaats. Bij het verlaten van de perscabine stond de menigte naar de Nederlander te kijken alsof God zojuist geland was aan de Costa Blanca.

Direct na afloop kon VDP - te midden van het gejoel van zijn achternaam - al een mooie conclusie trekken. ' Ik reed een goede wedstrijd en ik ben erg blij met de overwinning. Om te winnen is natuurlijk altijd super fijn, maar ik denk dat dit ook een hele mooie cross was om in te zegevieren. Het lichaam voelde best goed en met de rug was het beter. Dat is wat ik hier nodig had', stelde hij in het flashinterview.

Tussen enkele interrupties van de Spaanse pers door nam hij ook nog even tijd om de Nederlandstalige media kort te woord te staan. 'Het gevoel in de rug was belangrijker dan de benen. Ik heb de afgelopen week stevig getraind, maar dat zal Wout ook gedaan hebben. De zondag over twee weken is het enige wat telt', doelt hij op het WK in Hoogerheide. 'Ik ben voor nu tevreden met hoe het ging, maar zal hard blijven doorwerken om daar helemaal klaar te zijn.'

Van der Poel kon Van Aert nog remonteren na enorme inspanning van Belg

Van der Poel gaf ook nog tot in detail mee hoe hij in de slotronde de koers naar zijn hand kon zetten. 'Zowel Wout als ik wilde op kop zitten bij het laatste stuk in het bos. Wout deed daar een enorme inspanning, maar ik denk niet dat hij verwacht had dat ik hem daar nog voorbij ging steken', merkte de Nederlander op.

'Mijn intentie was om als eerste aan de balken te geraken', vervolgt hij. 'Het was heel moeilijk om daarna nog in te halen op de gravel, waar we al een paar keer de mist in waren gegaan met uitremmen', stelde Van der Poel, wiens conclusie na afloop bevestigd werd door rivaal Van Aert. ‘Ik moest in de laatste ronde all in gaan tot in het laatste park en daar dan de leiding behouden. Maar nu was ik vooral gefocust om vooraan te blijven in plaats van het tempo hoog te houden. Hij kwam mij voorbij in het park en dat kon ik niet meer goed maken’, waren de woorden van de renner van Jumbo-Visma.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws