Iserbyt boekt meteen eerste zege in Belgische kampioenstrui, Cant verrast door ploeggenote in Otegem Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt boekt meteen eerste zege in Belgische kampioenstrui, Cant verrast door ploeggenote in Otegem

Iserbyt boekt meteen eerste zege in Belgische kampioenstrui, Cant verrast door ploeggenote in Otegem

Een dag na de nationale kampioenschappen van zondag 14 januari werd er vandaag gewoon weer gecrost in het Belgische Otegem. Een pak flinke namen stond daar aan de start en het was uiteindelijk de kersverse Belgische kampioen Eli Iserbyt die de beste was bij de mannen. Marion Norbert-Riberolle zegevierde bij de vrouwen, voor Belgisch kampioen Sanne Cant.

Bij de mannen stonden naast Iserbyt ook mannen als Ryan Kamp en Cameron Mason aan de start. Ook Tim Merlier, die deze winter veelal in de strandraces te zien was, ging van start. Iserbyt had er zin in en schudde al gauw aan de boom. Een tweede versnelling, met nog vier rondes van de finish, scheidde het kaf van het koren: enkel jongeling Jente Michels kon nog mee. Even later moest ook hij passen en zodoende reed de nieuwe Belgische kampioen alleen op kop.

Terwijl Iserbyt zijn voorsprong langzaam uitbouwde, was de strijd om de podiumplekken wellicht nog interessanter. Kamp had lange tijd goede papieren, maar moest afhaken bij Michels en Mason, die een mooie inhaalrace neerzette. Terwijl Iserbyt in de driekleur zijn eerste zege als nationaal kampioen kon bijschrijven, was het Michels die in de sprint zijn meerdere moest erkennen in Mason. De Brit werd tweede, de 21-jarige Belg derde. Kamp strandde op plek vier, Merlier werd vijfde.

Sanne Cant moet na vijftiende nationale titel op maandag meerdere erkennen in ploeggenote Norbert-Liberolle

Bij de vrouwen was het Norbert-Liberolle die er met de zege aan de haal ging in Otegem. De ploeggenote van ervaren rot Cant, die zaterdag haar vijftiende (!) titel in de cross haalde bij de BK. Tot in de diepe finale zat Norbert-Riberolle samen met Cant, maar in de laatste fase van de wedstrijd wist ze een gat te slaan. Cant werd tweede, Aniek van Alphen werd derde.

Uitslagen CX Otegem 2024, vrouwen

1. Marion Norbert Riberolle
2. Sanne Cant +4''
3. Aniek van Alphen ''
4. Yara Castelijn + 14"
5. Clara Honsinger + 1'05''

Uitslagen CX Otegem 2024, mannen

1. Eli Iserbyt
2. Cameron Mason +22''
3. Jente Michels ''
4. Ryan Kamp +44''
5. Tim Merlier +1'03''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws