IJzersterke Wereldbekerselectie België in Benidorm: Van Aert en Iserbyt van de partij Veldrijden
Veldrijden

IJzersterke Wereldbekerselectie België in Benidorm: Van Aert en Iserbyt van de partij

IJzersterke Wereldbekerselectie België in Benidorm: Van Aert en Iserbyt van de partij

De Wereldbekerselectie van België voor de cross op zondag 21 januari in Benidorm is bekendgemaakt. De dertiende manche van de Wereldbeker, die wordt verreden aan de Spaanse oostkust, kent een indrukwekkende lijst deelnemers, samengesteld door bondscoach Sven Vanthourenhout. Onder andere Wout van Aert, van wie lange tijd niet bekend was of ie zou starten, en kersvers Belgisch kampioen Eli Iserbyt zijn van de partij.

Naast de twee bovengenoemde kleppers zijn ook de meeste andere grote Belgische crossers van de partij. Zo reizen ook Europees kampioen Michael Vanthourenhout en Thibau Nys af naar Spanje. Ook Lander Loockx, Laurens Sweeck, Niels Vandeputte en Jens Adams zijn erbij. Bij de vrouwen voeren Belgisch kampioene Sanne Cant en Marion Norbert-Riberolle de selectie aan.

De Wereldbekercross in Benidorm is daarmee zeer sterk bezet. In de Spaanse badplaats zal ook Mathieu van der Poel na een onderbreking weer het veld in duiken. Ook Tom Pidcock zet er een eind achter zijn pauze van de cross en neemt deel, na even afstand genomen te hebben van het wereldje in Andorra.

Selectie België Wereldbeker Benidorm 

Mannen elite

Jens Adams
Thijs Aerts
Eli Iserbyt
Lander Loockx
Witse Meeussen
Thibau Nys
Laurens Sweeck
Wout van Aert
Toon Vandebosch
Niels Vandeputte
Michael Vanthourenhout
Joran Wyseure

Vrouwen elite

Lotte Baele
Julie Brouwers
Sanne Cant
Alicia Frank
Fleur Moors
Marion Norbert-Riberolle
Jinse Peters
Laura Verdonschot

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws