Iserbyt boekt zevende seizoenszege in modderige Wereldbeker van Overijse Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt boekt zevende seizoenszege in modderige Wereldbeker van Overijse

Iserbyt boekt zevende seizoenszege in modderige Wereldbeker van Overijse

Eli Iserbyt heeft een nieuwe zege geboekt in het crossseizoen. Hij was de sterkste in een modderige Druivencross in Overijse voor de Wereldbeker. Michael Vanthourenhout werd net daarachter tweede, Toon Aerts op gepaste afstand derde.

De 'Moeder aller Crossen' stond weer op het programma in de Druivencross Overijse. Het was al een glibberige bedoening bij de vrouwen, maar dat was nog eens een stukje erger bij de mannenkoers. Doordat het opnieuw was gaan regenen, moesten de crossers oppassen op het gladde parcours van Overijse.

Soete en Hermans laten zich zien, maar houden niet vol

In die gladheid waren het Daan Soete, Iserbyt en Quinten Hermans die vooraan zaten. Grote verliezer van de favorieten was Lars van der Haar. De Nederlander verloor veel terrein na een slechte start. Vervolgens ging hij ook nog onderuit en zo leek het voor hem een matige dag te gaan worden. Dat was niet het geval voor Soete, want de Belg leidde het kopgroepje gedurende de eerste ronde. Na een aanval van Hermans zakte hij echter een paar plekjes weg.

In die tweede ronde ontstond een groepje van drie aan de kop van de wedstrijd: Vanthourenhout en Iserbyt voegden zich bij Hermans en zij pakten een kleine voorsprong op Corné van Kessel en Aerts, die in gezamenlijke achtervolging verwikkeld waren. Het was voor Hermans zaak om op te letten dat zijn twee medekoplopers, ploeggenoten van elkaar bij Sauzen Pauwels-Bingoal, hem geen loer probeerden te draaien. Dat deed hij echter uiteindelijk zelf, want door een valpartij verloor hij het contact met de leiders. Aerts kwam na een opmars juist weer bij de twee koplopers.

Succesvol ploegenspel Sauzen Pauwels-Bingoal tegen Aerts 

Aerts liet zich echter niet in de luren leggen en hij nam in de tweede helft van de vierde ronde de leiding over. Gedrieën kwamen de koplopers over de streep met nog drie rondes te gaan, waarachter Hermans met Van Kessel en Laurens Sweeck nog niet uitgesloten mochten worden voor de winst met een achterstand van ongeveer zeventien seconden. Daar was Hermans inmiddels alweer drie keer extra naar de grond gegaan, maar hij was nog altijd in de running.

Het was Sweeck die een goede reeks beloonde met een plekje in de kopgroep. HIj voegde zich bij zijn ploeggenoten Iserbyt en Vanthoruenhout, waardoor Aerts met een drie-tegen-één situatie te maken kreeg. Even moest hij een gaatje laten, maar daarna nam hij zeer knap het initiatief. In de voorlaatste ronde kwam hij op kop en door foutjes van de mannen achter hem, kreeg hij een kleine voorgift. Die werd snel weer teruggedraaid door de achtervolgers, al kostte de versnelling wel Sweeck de kop.

In de slotronde werd het vervolgens afzien, want naast het hoge tempo begon het ook nog eens enorm hard te regenen. Daar was het het ploegenspel van Vanthourenhout dat Iserbyt een voordeel gaf. Op een moeilijk moment vertraagde hij en Aerts kon toen inhalen. Vervolgens moest hij ook de nummer twee een paar seconden geven. Zo leek Aerts zijn kruit verschoten te hebben en moest hij genoegen nemen met een derde plek. In de strijd om de winst was Iserbyt de gelukkige. Zijn kleine voorsprong gaf hij niet meer weg.

Uitslag Wereldbeker Overijse 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws