Iserbyt tankt vertrouwen voor WK met solo-overwinning in Flamanville Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt tankt vertrouwen voor WK met solo-overwinning in Flamanville

Iserbyt tankt vertrouwen voor WK met solo-overwinning in Flamanville

Eli Iserbyt heeft zichzelf in Flamanville een mooie zege geschonken in aanloop naar het WK veldrijden eind deze maand. De coureur won de Wereldbekerwedstrijd na een lange solo.

Waar Iserbyt in de voorgaande crossen in een vormdip leek te zitten, bewees hij in Flamanville dat hij het winnen nog zeker niet verleerd is. De Belgische crosser hoefde in de Franse plaats niet af te rekenen met de afwezigen Wout van Aert en Tom Pidcock, waardoor hij al vroeg in de wedstrijd een grote voorsprong bij elkaar kon rijden.

Toon Aerts en Michael Vanthourenhout bleken niet bij machte om de warmgedraaide Iserbyt te achterhalen, laat staan hem te stoppen. Het leidde tot een lange solo van de Belg, waarna hij ook bijna zorgeloos kon zegevieren. Het gaf zijn eindzege in de Wereldbeker nog wat extra glans.

De zege in Flamanville komt voor Iserbyt op een fantastisch moment. Met het oog op het wereldkampioenschap veldrijden in Fayetteville, over twee weken, creëert hij het nodige momentum. Hij had hiervoor al niet meer gewonnen sinds eind november.

Geen 1-2-3'tje voor Pauwels Sauzen

Voorafgaand aan, maar ook tijdens, de race werd er openlijk gespeculeerd over een volledig Pauwels Sauzen-podium. Dit werd helaas voor Jurgen Mettepenningen geen realiteit. Aerts wist in de slotfase van de race weg te rijden bij Vanthourenhout en sleepte daarmee de tweede plek in de wedstrijd uit het vuur. Achter Vanthourenhout was Laurens Sweeck die de vierde plek veroverde.

Uitslag Wereldbeker Flamanville 2022 - mannen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws