Iserbyt spoelt zure nasmaak EK weg met overwinning in Superprestige Niel Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt spoelt zure nasmaak EK weg met overwinning in Superprestige Niel

Iserbyt spoelt zure nasmaak EK weg met overwinning in Superprestige Niel

Eli Iserbyt heeft in de Superprestige-wedstrijd in Niel de zure nasmaak van het EK wielrennen meteen weten weg te spoelen. In een razendspannende cross klopte hij Toon Aerts in een sprint.

Het was de allereerste wedstrijd van Lars van der Haar in zijn nieuwe Europese kampioenstrui. De Nederlander liet deze direct zien aan het publiek, door in het begin van de race met Quinten Hermans, Toon Aerts en Eli Iserbyt aan het front te verschijnen. Het viertal verzamelde een aardige voorsprong op de rest van het veld. Te meer omdat Laurens Sweeck na materiaalpech de koplopers uit het zicht verloor.

Iserbyt maakt ijzersterke indruk

Halverwege de cross zaten de vier nog altijd bij elkaar, maar wel was op dit punt in de wedstrijd te zien dat Iserbyt de goede benen van eerder dit seizoen weer had teruggevonden. Aerts deed zijn best om van de anderen af te komen, maar slaagde daar slechts deels in. Allen Hermans werd uit het wiel gereden, terwijl Iserbyt en Van der Haar na een korte achtervolging weer aansloten.

Het was wachten tot er een aanval van Iserbyt zou komen. Uiteindelijk sloeg hij toe op de zandstrook, waar hij met verve de concurrentie achterliet. Hij pakte een voorsprong van enkele seconden. Een valpartij van Aerts en Van der Haar leidde ertoe dat het gat groter werd, maar gevlogen was de vogel nog altijd spreekwoordelijk niet.

Aerts maakt comeback, maar Iserbyt wint

Aerts was een stuk dichter in de buurt gekomen van Iserbyt, maar bij de volgende passage door het zand moest hij opnieuw zijn meerdere erkennen in de uitgetreden Europees kampioen. De voorsprong van Iserbyt leek groot genoeg om vast te houden richting het slot, maar de Belg verloor toch een groot deel van zijn marge. Met enkele grote halen, plus een fietswissel van Iserbyt in de slotronde, zaten de twee plots weer bij elkaar.

In de slotronde draaide Aerts de rollen volledig om. Met een voorsprong reed Aerts de zandbak in en wist deze maar nét te behouden ten opzichte van de technischere Iserbyt. In de zone daarna kwam Iserbyt terug op het wiel, om er vervolgens overheen te gaan. Aerts paste niet, maar kon hem in een lange sprint niet meer kloppen. Iserbyt gooide de deur dicht en verwees zijn concurrent daarmee naar de tweede plek.

Uitslag Superprestige Niel 2021 - mannen

1. Eli Iserbyt
2. Toon Aerts
3. Quinten Hermans
4. Lars van der Haar
5. Jens Adams
6. Toon Vandebosch
7. Laurens Sweeck
8. Daan Soete

9. Kevin Kuhn
10. Niels Vandeputte


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws