Krijsende Van Empel lijkt er met 'paardenbeet' vanaf te komen: 'Dijbeenspier geplet tussen paal en haar bot' Veldrijden
Veldrijden

Krijsende Van Empel lijkt er met 'paardenbeet' vanaf te komen: 'Dijbeenspier geplet tussen paal en haar bot'

Krijsende Van Empel lijkt er met 'paardenbeet' vanaf te komen: 'Dijbeenspier geplet tussen paal en haar bot'

Het waren beelden die door merg en been gingen: de pijn die van het gezicht van Fem van Empel af te lezen was na haar harde valpartij in Val di Sole. Er werd gevreesd voor een beenbreuk, maar gelukkig zijn de berichten van een half uur tot een uur na de cross van andere orde.

'Het was vast en zeker schrikken', vertelde Pauwels Sauzen-Bingoal-ploegleider Tom De Kort bij Sporza. 'Als een renster blijft liggen, is het nooit goed. Het was een serieuze valpartij en Fem was aan het krijsen van de pijn. De hulpdiensten vreesden even voor een beenbreuk, maar gelukkig ziet het er goed uit. De dokters hebben alles gecontroleerd en hebben haar wat pijnstillers gegeven. Ze kon haar voet en knie bewegen en kon uiteindelijk ook steunen op haar been', was het positieve nieuws.

'Zondag gaan we in Nederland voor de zekerheid toch nog een scan nemen om te controleren of het geen barst is. Maar waarschijnlijk is het "een paardenbeet", waarbij haar dijbeenspier geplet werd tussen het paaltje en haar bot. Dat is zeer pijnlijk', verklaarde De Kort de pijn bij Van Empel, die de cross vanzelfsprekend niet uitreed.

Geen breuken voor Van Empel en Iserbyt

In een kort statement via de officiële kanalen laat Pauwels Sauzen-Bingoal weten dat er bij Van Empel inderdaad geen sprake is van breuken. Dat geldt ook voor Eli Iserbyt, die bij de mannen per brancard werd weggedragen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws