Later dan gepland stage Van der Poel: 'Geen financieel akkoord met Essen' Veldrijden
Veldrijden

Later dan gepland stage Van der Poel: 'Geen financieel akkoord met Essen'

Later dan gepland stage Van der Poel: 'Geen financieel akkoord met Essen'

Aanvankelijk zou Mathieu van der Poel afgelopen week op stage zijn gegaan in Spanje, zo vertelde hij vorig weekend aan In de Leiderstrui. Maar dat ging helaas niet door. Aankomende week zal de Spaanse zon dan toch opgezocht worden.

‘Donderdag ga ik naar Benicasim, op stage met de wegploeg van Corendon-Circus. De bedoeling was dat ik deze week daarheen trok om kennis te maken met de nieuwe ploegmaats om daarna terug te keren voor het crossweekend’, zegt Van der Poel tegen Het Nieuwsblad. ‘Maar ik vond geen akkoord met de organisatoren van Essen rond het startgeld. Met de ploeg heb ik dan beslist om de hele stage met het team af te werken.’

Dat betekent dat Van der Poel naast Essen ook Zonhoven mist. ‘Maar voor één cross terugkomen vind ik omslachtig. Het is belangrijk om toch met de wegploeg samen te trainen en een hele stage mee te doen.’ In Ronse keert Van der Poel terug en rijdt hij richting de kerst alles. De planning voor de stage is duidelijk: ‘Het komt erop neer om wat duurtrainingen te doen, want dat heb ik de laatste tijd niet zoveel gedaan. Maar die stage was geen must. Ik ben goed op dreef en alles verloopt volgens plan. Ik had ook gewoon hier kunnen blijven.’

Crossers-invasie in Spanje

Naast Van der Poel kiezen ook veel andere renners voor een stage in Spanje. Zo zitten ook onder meer Tim Merlier, Ceylin del Carmen Alvarado, Yara Kastelijn en Annemarie Worst in Benicasim. Toon Aerts gaat naar Gerona en Eli Iserbyt, Quinten Hermans en Corné van Kessel naar Calpé. Onder meer Lars van der Haar en Laurens Sweeck zitten op Mallorca. Michael Vanthourenhout doet zelfs een dubbel: Calpe en Mallorca. (Foto: Proshots)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws