Lefevere lijkt zich te mengen in veldrijden: 'Gesprekken met Tormans CX lopen' Veldrijden
Veldrijden

Lefevere lijkt zich te mengen in veldrijden: 'Gesprekken met Tormans CX lopen'

Lefevere lijkt zich te mengen in veldrijden: 'Gesprekken met Tormans CX lopen'

Een grote verschuiving in het veldrijden lijkt aanstaande te zijn. Naar verluidt verbreekt het team Tormans CX binnenkort de banden met Intermarché-Wanty-Gobert. De relatie tussen de ploeg en Intermarché zou verstoord zijn. Patrick Lefevere lijkt op zijn beurt weer in zee te gaan met de veldrijdploeg.

Jan Tormans, de grote baas bij de ploeg die zijn naam draagt, laat aan Het Nieuwsblad weten dat hij en Intermarché niet op dezelfde lijn zitten qua veldrijden. 'Ik heb niets tegen de mensen van Intermarché, maar de cross is er maar een aanhangsel', zo laat de Belg weten. 'Er was bijvoorbeeld niemand op het WK in Fayetteville. Dat zegt genoeg. Wat wij hier doen, is ongelofelijk. Dan mag er toch al eens een proficiat afkunnen.'

Om die reden zoekt Tormans naar een andere sponsor om zijn ploeg onder te hangen. Volgens het Vlaamse dagblad lopen er momenteel gesprekken met Lefevere, waardoor de ploeg zomaar binnenkort onderdeel zou kunnen zijn van Quick Step-Alpha Vinyl. Hoe de deal er exact uitziet, is op dit moment nog niet bekend. Wel schrijft men in Het Nieuwsblad dat de deal al snel afgerond zou moeten worden.

'Hermans en Bäckstedt wisselen van wegploeg'

Een verandering van sponsor kan grote gevolgen hebben voor de renners binnen de ploeg. Quinten Hermans maakt nu bijvoorbeeld ook onderdeel uit van de WorldTour-formatie van Intermarché. Wanneer zijn ploeg definitief kiest voor Lefevere, zou dat betekenen dat hij ook op de weg van ploeg wisselt. Zoe Bäckstedt zou op haar beurt dan weer gaan rijden voor NXTG, de vrouwenploeg waar Lefevere eerder al mee in zee ging.

In Het Nieuwsblad wil Intermarchté-Wanty-Gobert overigens nog niets weten van een massale uitloop van z'n beste renners en rensters. 'De ploeg wil nagaan of die renners anders dan Tormans wel nog een toekomst zien bij Intermarché en gesprekken over een nieuw contract opstarten', zo meldt de krant.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news