Pidcock wacht bomvol programma: 'Heb nergens een wat langere pauze' Wielrennen
Wielrennen

Pidcock wacht bomvol programma: 'Heb nergens een wat langere pauze'

Pidcock wacht bomvol programma: 'Heb nergens een wat langere pauze'

Afgelopen zondag werd Tom Pidcock wereldkampioen in het veld, maar tijd om lang stil te staan bij die overwinning is er niet bij voor de Brit. De focus schuift bij de coureur alweer langzaam naar het seizoen op de weg, waar hij half februari aan begint.

Waar andere renners al weken aan het opbouwen zijn naar het klassiekerseizoen, heeft Pidcock met het WK veldrijden al een grote piek achter de rug. 'Ik loop qua uren (op de wegfiets, red.) wat achter, maar de intensiteit is er bij mij wel', vertelt hij daarover aan CyclingNews. Met de Omloop Het Nieuwsblad aan het eind van de maand is het dus zaak dat hij zich langzaam gaat voorbereiden op de klassiekers.

Druk programma voor Pidcock

16 februari maakt Pidcock daarom zijn rentree in het wegpeloton. Dan staat de Ronde van de Algarve op zijn programma. 'Het is een wat andere manier om te beginnen aan het seizoen op de weg. Ik heb nergens echt een lange pauze', gaat hij verder. Dat klopt, want na het klassiekerseizoen (die hij doortrekt tot aan Luik-Bastenaken-Luik!), staat óók nog de Giro d'Italia op het programma: 'Halverwege het jaar heb ik dan wel een soort van pauze.'

Met de korte tijdsplanning lijkt het dan ook niet aannemelijk dat we de regenboogtrui van de Brit dit jaar nog in de cross zien, al gaat hij daar nog kort over nadenken. Komende zondag komt hij in België aan na een trip naar New York met zijn vriendin: 'Ik denk dat het geen goed idee is om te racen. Maar als ik er toch ben, ga ik het misschien toch doen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws