Leonie Bentveld Nederlands kampioene bij beloften vrouwen; parcours aangepast door wateroverlast Veldrijden
Veldrijden

Leonie Bentveld Nederlands kampioene bij beloften vrouwen; parcours aangepast door wateroverlast

Leonie Bentveld Nederlands kampioene bij beloften vrouwen; parcours aangepast door wateroverlast

Leonie Bentveld heeft het NK in Zaltbommel gewonnen bij de beloften vrouwen. De achttienjarige jongeling van Pauwels Sauzen - Bingoal reed al vlug in de wedstrijd weg bij de andere dames en breidde gestaag haar voorsprong uit. Het podium werd vervolledigd door Iris Offerein en Larissa Hartog

Na haar goede resultaten van de voorbije weken, was Bentveld automatisch topfavoriete bij de dames onder 23. Haar favorietenrol zorgde voor wat druk, maar die is haar niet fataal geworden. Al vlug in de cross nam ze de touwtjes in handen en in de eerste ronde kon ze al een gat pakken op het aangepaste parcours.

Het parcours lag er slecht bij in de ochtend, sommige zandstukken waren volledig ondergelopen en waren niet meer berijdbaar. Ondanks de parcourswijzigingen bleek het een loodzwaar parcours waarin de echte stoemperts, zoals Bentveld, het verschil konden maken. Niemand bleef bij haar in de buurt.

Verslag gaat verder onder de tweet.

Bentveld soleert met gigantische voorsprong naar zege

Bentveld soleerde zo op imponerende wijze naar de zege in Zaltbommel. Achter haar maakten de dames nog een interessant gevecht van plek twee. Offerein en Hartog bleven namelijk lange tijd enigszins in elkaars buurt. Drie minuten en 46 seconden achter winnares Bentveld kwam Offerein uiteindelijk als tweede over de streep. Nog twintig seconden later volgde Hartog op de derde stek. Mirre Knaven, dochter van ex-prof Servais, werd vierde in de daguitslag.

Uitslag NK veldrijden beloften dames 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws