Lucinda Brand rekent in Meulebeke af met Fem van Empel en boekt eerste seizoenszege Veldrijden
Veldrijden

Lucinda Brand rekent in Meulebeke af met Fem van Empel en boekt eerste seizoenszege

Lucinda Brand rekent in Meulebeke af met Fem van Empel en boekt eerste seizoenszege

Lucinda Brand heeft op machtige wijze de Berencross in Meulebeke weten te winnen. De renster van Baloise Trek Lions rekende in een spannende slotfase af met Fem van Empel, die haar gedurende de cross van alle kanten bestookte.

Het was Inge van der Heijden die - zoals we van haar gewend zijn - een goede start kende in de moddercross van Meulebeke. Het was glibberen en glijden in West-Vlaanderen, vergezeld door een lekker zonnetje. In de eerste ronde waren het Alvarado en Van Empel die overpakten, terwijl Brand vanuit de vierde plek de achtervolging in moest zetten. Op het einde van de eerste ronde slaagde ze daar in, samen met Aniek van Alphen en Denise Betsema.

In de tweede ronde keken de meeste vrouwen de kat uit de boom, maar vrij snel in ronde drie was het Brand die in de loopzone een versnelling plaatste en die doortrok op de heuvels. Van Empel volgde in haar spoor, de andere dames kenden meer moeite. Aan het einde van de derde ronde zorgde Alvarado er echter voor dat de situatie rechtgezet werd, al moest Van Alphen wel afhaken.

Betsema moet vrij vlug passen

Een ronde later was het Van Empel die in die strook het tempo wat opvoerde, waardoor Alvarado het op haar beurt opnieuw knap lastig kreeg. In de zandstrook nam de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal afstand, maar in de ronde daarop moest ze het tempo laten zakken. Hierdoor konden Brand en Betsema, tegen de verwachtingen in, nog terugkeren. In de slotronde konden de Pauwels Sauzen-dames het zo tactisch spelen.

Betsema moest echter vrij snel passen, waarna we een vrouw tot vrouw-gevecht kregen tussen de twee tenoren van deze cross. De nervositeit sloop er echter wat in, wat voor foutjes zorgde bij beide dames. Van Empel ging uiteindelijk met veel snelheid de slotfase in, waarna Brand de sprint van ver aanging. Van Empel kon er niet overheen, zij moest passen bij haar aanzet.

Uitslag Exact Cross Meulebeke 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws