Mathieu van der Poel - Wout van Aert: 5-0. 'Maar het zit prima met de opbouw naar het wegseizoen' Veldrijden
Veldrijden

Mathieu van der Poel - Wout van Aert: 5-0. 'Maar het zit prima met de opbouw naar het wegseizoen'

Mathieu van der Poel - Wout van Aert: 5-0. 'Maar het zit prima met de opbouw naar het wegseizoen'

Opnieuw kon Wout van Aert niet echt een vuist maken tegen Mathieu van der Poel. In Baal werd Van Aert opnieuw tweede achter zijn eeuwige rivaal. Hij baalde van de grote achterstand, dat wel. Maar hij had zich ook vermaakt én raakte dan ook vooral niet in paniek. Immers, zoals is al vanaf het begin gezegd, de cross dient dat jaar als vermaak, maar bovenal als voorbereiding op het wegseizoen. En daarin loopt voor de Belgische topper in principe alles gesmeerd, zo liet zijn trainer weten aan Het Laatste Nieuws.

Mathieu Heijboer is sinds deze winter de persoonlijke coach van Van Aert, en hij schrok allerminst van wat hij zag. Heijboer was er maandagmiddag bij in Baal. 'De bedoeling is geweest om vanaf november te werken aan een stevige basis. Dat is prima gelukt. Het is zaak voor Wout om daar nu verder op te bouwen, en ook dat zit prima', stelt de coach, die zich geruststelt met de data van zijn pupil.

Heijboer: 'Denken aan grotere plaatje, maar prikkels crosswedstrijden zijn fijn voor Wout'

De cijfers zeggen genoeg: Van Aert wordt snel beter. 'Met de dag. En hij geeft het zelf ook aan. Hij heeft er plezier in, wordt steeds wat competitiever en voelt zich nar afloop niet total loss. In dat opzicht ben ik helemaal tevreden met hoe het nu loopt.' Heijboer verklapt verder niet veel over de cijfers, maar beaamt dat de inspanningsdata beter worden. 'En boven alles, is een veldritcampagne gewoon een goede afwisseling in de trainingsopbouw. De opbouw vanuit november diende ook voor deze campagne. Hij kan hier nu doen wat hij wil.'

'Alleen het wedstrijdpakket wordt bewust klein gehouden', vervolgt Heijboer. 'Hij traint er nog vrij veel bij. Daags na Heusden-Zolder ging hij bijvoorbeeld hardlopen én fietste hij nog 150 kilometer. Daarnaast doen we wat krachttraining. Als je echt in orde wil zijn nu, doe je die dingen niet.' Alles staat dus in het teken van het grotere doel, het wegseizoen. 'Met die trainingen geven we aan dat we denken aan het grotere plaatje. De competitie van de cross, echter, geeft wel een extra prikkel. En de inspanningen zijn bruikbaar in de klassieke lente straks.' En Van der Poel? 'Dat hij op dit moment beter is, is geen issue. Het zijn de naakte resultaten. Maar het is geen referentie naar het wegseizoen. Dat moeten we loskoppelen. Zolang Wout maar groeit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws