Merlier kan Van Aert bedanken voor WK-selectie: 'Want ik was heel slecht' Veldrijden
Veldrijden

Merlier kan Van Aert bedanken voor WK-selectie: 'Want ik was heel slecht'

Merlier kan Van Aert bedanken voor WK-selectie: 'Want ik was heel slecht'

Tim Merlier zal definitief opgenomen worden in de Belgische selectie voor het wereldkampioenschap veldrijden. Door de eindoverwinning van Wout van Aert in de Wereldbeker mogen de Belgen een renner extra meenemen. Merlier bedankt zijn landgenoot daarvoor.

Afgelopen week maakte de Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout reeds de selectie voor het WK in Oostende bekend. Daarbij had hij alvast een plekje vrijgemaakt voor Merlier, maar alleen als Van Aert er vandoor zou gaan met de eindzege in de Wereldbeker. Door de winst in Overijse wist de Belgisch kampioen in het veld zijn leidende positie om te zetten in de eindwinst van het klassement.

Merlier bedankt Van Aert: 'Ik was heel slecht'

‘Dank u, Wout’, zo citeert Het Nieuwsblad uit de mond van Merlier. De Belg is hard voor zichzelf als het gaat om zijn prestatie in Overijse, maar een gevoel van blijdschap overspoelt dat: ‘Ik was heel slecht, maar ik ben heel blij natuurlijk. In Oostende vind ik een mooi parcours. De start zal heel belangrijk worden en het zal vanaf het begin vlammen worden. Je krijgt meteen een passage over de brug en de zandstrook, dus er zal niet gewacht worden.’

Van Aert is blij dat hij het aankomende weekend de beschikking krijgt over Merlier in het team: ‘Tim kan zeker belangrijk zijn voor mij. Zoals iedereen weet, is hij een goede starter, maar door een beperkt veldritseizoen kan hij niet vooraan starten. Ik weet echter zeker dat ik op hem kan rekenen.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws