🎥 Molengraaf in tranen na dramatische WK-race, moeder en Puck Pieterse bieden troostende schouder Veldrijden
Veldrijden

🎥 Molengraaf in tranen na dramatische WK-race, moeder en Puck Pieterse bieden troostende schouder

🎥 Molengraaf in tranen na dramatische WK-race, moeder en Puck Pieterse bieden troostende schouder

Op een WK gebeuren altijd gekke dingen en helaas kan Lauren Molengraaf er sinds zaterdag over meepraten. De Nederlandse was topfavoriete om de wereldtitel te pakken bij de junioren vrouwen, totdat ze door een crash en een lekke band plots met lege handen stond. Dat zorgde direct na afloop voor grote emoties.

Molengraaf was de laatste weken op dreef in haar leeftijdscategorie. Ze werd dit seizoen al Europees- en Nederlands kampioene en was in de wereldbekerwedstrijden niet te kloppen. Ook bij de elite maakte ze indruk, door op 17-jarige leeftijd al regelmatig dikke top tiens te rijden.

Er kon toch niets misgaan? De crash van Molengraaf in de tweede ronde was misschien nog wel haar eigen fout, maar ze stapte rap weer op en vond weer de aansluiting met de voorsten. In een bocht naar links reed ze in ronde drie lek en moest ze eerst bijna een halve ronde op een platte tube afleggen, voordat ze van fiets kon wisselen. Haar achterstand naar de koplopers was toen al een minuut.

In de laatste rondes verloor Molengraaf gek genoeg nog maar een handvol seconden op de winnares en werd ze nog zevende in de daguitslag. Ze was er na afloop kapot van, in gesprek met Cycling Online. 'Het was een heel ongelukkig moment dat dit gebeurde. Direct na de tweede keer in die ronde dat ik de post passeerde, voelde ik op de brug al dat het niet goed zat. Dan ben je dus heel ver weg van de mogelijkheid om te wisselen.'

Ze vervolgt: 'Op dat moment zag het er goed uit. Ik lag op de tweede plek en had de koploopster in zicht. En de tweede fase van de wedstrijd is vaak mijn sterkste. Het stomme is dat ik de afgelopen twee jaar niet één keer lek heb gereden, niet in training en niet in een wedstrijd. En uitgerekend nu gebeurt het. Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik heb een heel sterk seizoen gereden en mooie prestaties geleverd, maar deze wereldtitel wilde ik ook heel graag.'

Video: Molengraaf in tranen getroost door Pieterse

105 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws