Nieuwenhuis keert wegwielrennen de rug toe: 'Merkte dat ik niet gelukkig werd' Veldrijden
Veldrijden

Nieuwenhuis keert wegwielrennen de rug toe: 'Merkte dat ik niet gelukkig werd'

Nieuwenhuis keert wegwielrennen de rug toe: 'Merkte dat ik niet gelukkig werd'

Joris Nieuwenhuis reed onlangs nog een volledig wegseizoen, maar zal na de winter niet meer terugkeren op de weg. De 26-jarige Nederlander kiest voor de oude liefde en keert terug naar het veldrijden. Voor Nieuwenhuis is een last van de schouders.

Onlangs reed Nieuwenhuis nog de Vuelta a España uit, maar hij voelde zich daar niet helemaal thuis. 'Ik had wat moeite met het gedrang op de weg en met de lengte van de wedstrijden. Ik merkte dat ik er niet gelukkig van werd', vertelt Nieuwenhuis aan Sporza. 'In het peloton dacht ik heel vaak: "Wat zit ik hier te doen?" Ik merkte dat ik er niet gelukkig van werd en dat ik iets anders wou.' Dat werd dus het veldrijden, zijn oude liefde. Naast veldrijden wil Nieuwenhuis zich ook richten op maatschappelijk werk, iets wat niet mogelijk was als wegrenner. 'Daar heb je maar weinig tijd voor als je op de weg rijdt, want je bent het hele seizoen onderweg.'

Het drukke programma van een wegrenner trok de Nederlander niet meer. 'Als wegrenner ben je niet enkel 3 weken aan het fietsen in Spanje (in de Vuelta), maar bereid je jezelf ook 4 weken voor op die Vuelta. Eigenlijk ben je het hele jaar weg, als je ook nog eens een voorjaar rijdt. Ik zag dat niet meer zitten. Daarom heb ik beslist om terug te keren naar het veldrijden. Nu ben ik maar 1 dag weg van huis, dat zie ik wel zitten.' Crossen doet Nieuwenhuis nu bij het Baloise Trek Lions van Sven Nys.

'Ambitie is om volgend jaar weer vooraan mee te doen'

Nieuwenhuis is weer voltijd crosser, maar wat zijn de doelen? 'Dit jaar hebben we gezegd: we gaan terugkomen in een ritme. Zo veel mogelijk aan te leren, zo veel mogelijk een goede startplek op te zoeken. Echt weer terugkomen in dat ritme, weer trainen als een crosser. Mijn ambitie is om volgend jaar weer vooraan mee te doen.' De Nederlander begon zijn seizoen prima, met een vijfde plek in de Nacht van Woerden en een elfde plek in de Wereldbeker van Maasmechelen, waar een lekke band roet in het eten gooide.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws