Van Empel rijdt kampioenschappen bij elite vrouwen: 'Logische keuze', aldus haar ploeg Veldrijden
Veldrijden

Van Empel rijdt kampioenschappen bij elite vrouwen: 'Logische keuze', aldus haar ploeg

Van Empel rijdt kampioenschappen bij elite vrouwen: 'Logische keuze', aldus haar ploeg

Fem van Empel rijdt het EK en WK bij de elite vrouwen, ondanks het feit dat ze door haar leeftijd ook nog bij de beloften mag rijden. Dat maakt haar ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal bekend nadat de Nederlandse selectie voor het EK veldrijden maandag openbaar werd gemaakt.

'Het was een logische keuze voor Fem en onze ploeg om op dit Europees kampioenschap bij de eliterensters te starten', zegt manager Jurgen Mettepenningen in een communiqué. 'Wie vier wereldbekermanches wint tegen de wereldtoppers van de elitecategorie, hoort in die categorie thuis. Mocht Fem de Europese trui winnen als elite, dan kan ze die bovendien een heel jaar dragen. Als belofte is dat niet het geval.'

Van Empel ziet het zelf ook zo. 'Ik had voor het seizoen gehoopt om een beetje onder de radar aan de start van de kampioenschappen te kunnen komen. (Lacht) Maar dat is een beetje mislukt. Het gaat heel goed. Daar heb ik heel hard aan gewerkt. Mijn conditie is heel veel verbeterd, waardoor ik de stijgende lijn van vorig seizoen heb kunnen doortrekken.'

Op het EK zal ze komend weekeinde dus al uit komen tussen de 'grote' vrouwen. 'Ik kijk uit naar Namen: het is vrij technisch. En als het gaat regenen, wordt het helemaal een specifiek parcours. Ik ben benieuwd', aldus Van Empel, die 1 januari overstapt naar Jumbo-Visma.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws