Nys aangeslagen door positieve test Aerts: 'Is als een zak ijs die op je hoofd valt' Veldrijden
Veldrijden

Nys aangeslagen door positieve test Aerts: 'Is als een zak ijs die op je hoofd valt'

Nys aangeslagen door positieve test Aerts: 'Is als een zak ijs die op je hoofd valt'

De veldritwereld werd recent opgeschrikt door een positieve dopingtest van Toon Aerts. Waar zijn ploeg, Baloise Trek Lions, in zijn onschuld gelooft, zal het volgens ploegbaas Sven Nys nog een tijd duren voordat de B-staal uitsluitsel zal geven.

Het middel waarop Aerts positief testte heet Letrozole Metabolite, een medicijn dat bij de behandeling van borstkanker wordt gebruikt. In gesprek met Sporza, voorafgaand aan de Waaslandcross, toont Nys zich nog altijd onthutst over de zaak. ‘Je staat plots met de rug tegen de muur. We zijn geschrokken en aangeslagen. Wij hebben het ook gewoon via mail vernomen. Dat is als een zak ijs die op je hoofd valt.’

Voorlopig is het wachten op de B-staal, die de eerste positieve mogelijk bevestigt of juist ontkracht. De uitslag kan volgens Nys vanwege het coronavirus nog wel even op zich doen laten wachten. ‘De B-staal is aangevraagd, maar omdat er nog veel coronatests worden afgenomen, kan het nu enkele weken langer duren dan gewoonlijk.’

‘Deze situatie is niet leuk. Toon is natuurlijk aangeslagen. Maar hij is ook strijdvaardig. Hij gaat nog veel lopen en probeert zijn hoofd leeg te maken. Het is nu afwachten’, eindigt Nys.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws