Nys komt in Flamanville opnieuw niet in het stuk voor: 'Het is niet iets dat ik op twee weken kan oplossen' Veldrijden
Veldrijden

Nys komt in Flamanville opnieuw niet in het stuk voor: 'Het is niet iets dat ik op twee weken kan oplossen'

Nys komt in Flamanville opnieuw niet in het stuk voor: 'Het is niet iets dat ik op twee weken kan oplossen'

Thibau Nys finishte zondagmiddag pas als negentiende in de zesde Wereldbekermanche. De 21-jarige zoon van veldritlegende Sven Nys kent al langer een mindere periode na een knap seizoensbegin, maar de wereldbeker in Flamanville was minder.

Aan het begin van het crossseizoen leek er geen maat te staan op de renner van Baloise Trek Lions. Nys pakte zijn allereerste profzege in het veld in Beringen en was ook de sterkste in de Wereldbeker in Waterloo in de Verenigde Staten. Na een respectabele vierde plek in de Superprestige in Overijse en een zevende plaats in de Wereldbeker van Maasmechelen won de jonge Belg op een indrukwekkende wijze de loodzware Koppenbergcross.

Thibau Nys 'voelt dat de batterij volledig leeg is'

Nys voelde zich nadien enorm vermoeid en gaf er op het EK in Pontchateau de brui aan. Hij laste toen een korte rustperiode in, maar met een 27e plek in Niel bracht ook dat geen zoden aan de dijk. 'Vandaag had ik de benen niet', vertelt Nys in een interview met HLN.be. 'De afgelopen weken waren nochtans niet heel slecht. Ik werd zesde in Boom en Dublin, maar vandaag voelde ik dat de batterij volledig leeg is. En het zou wel eens een tijdje kunnen duren alvorens die weer opgeladen is.'

Nys last sowieso een rustperiode van twee weken in, maar een verlenging daarvan dringt zich op. 'Ik denk niet dat dit iets is wat ik op één of twee weken kan oplossen. We moeten nu ook niet meteen in paniek schieten. Ik moet eerst even samenzitten met mijn trainer. Maar het is wel een feit dat ik nu even volledig stil sta. Het valt misschien nog te redden, maar er zullen drastische veranderingen moeten gebeuren. Het is allemaal nog vroeg. Ik moet geen overhaaste beslissingen maken, maar ik plak er misschien wel een week bij. Fysiek is het gewoon echt op. Ik heb bewezen in Boom en in Dublin dat ik kan vechten, maar fysiek gaat het gewoon even niet meer', sluit Nys af.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws