Thibau Nys ziet UCI 'hun eigen ruiten intrappen': 'Desnoods start ik niet op het WK' Veldrijden
Veldrijden

Thibau Nys ziet UCI 'hun eigen ruiten intrappen': 'Desnoods start ik niet op het WK'

Thibau Nys ziet UCI 'hun eigen ruiten intrappen': 'Desnoods start ik niet op het WK'

Thibau Nys reageerde voorafgaand aan de Wereldbekercross van Troyes op de recente uitspraken van UCI-voorzitter David Lappartient, die het nodige stof hebben doen opwaaien in de wereld van de veldrijders. Zo denkt de UCI na over het uitsluiten van crossers aan het WK als ze bepaalde Wereldbekers skippen.

'Hij zegt dat hij moe is, maar waarom zou hij zaterdag in Niel gaan rijden? Als je moe bent, rijd je niet. Ik wil hem niet stigmatiseren, want Thibau Nys is een renner die de cross nodig heeft', zei Lappartient eerder over de afzegging van Nys aan de cross van Dendermonde. 'Als een coureur de voorkeur geeft aan het rijden van een nationaal evenement tijdens wereldbekermanches, dan rijd je de volgende Wereldbekermanches niet en dus ook het wereldkampioenschap niet', voegde hij er nog dreigende taal aan toe.

Het lijkt niet enkel bij een dreigement te blijven. Zo stuurde de UCI afgelopen week een communiqué naar buiten: 'De UCI heeft besloten om na te denken over de deelname van renners aan de manches van de UCI World Cup en andere evenementen op de internationale kalender van de UCI, om de samenhang van haar grote evenementen te garanderen', luidt de tekst van het persbericht.

Thibau Nys: 'Iedereen heeft daar recht op'

Nys is er alvast niet van onder de indruk, zo blijkt uit zijn teksten bij VTM. 'Die hetze? Ik ben daar niet mee bezig. Ik denk dat ze hun eigen ruiten intrappen, desnoods start ik niet op dat WK. Ik zit gewoon niet met dat eindklassement in mijn hoofd, dan kies je gewoon wedstrijd per wedstrijd uit. Volgende week start ik in Dublin, het gaat me dus zeker niet om de verplaatsing of de organisatoren. Ik wil gewoon mijn programma uitstippelen, ik denk dat iedereen daar recht op heeft. Een oplossing dringt zich op, maar dat is niet het eerste jaar', aldus de jonge cross-revelatie.

In de Leiderstrui sprak na de cross in Merksplas met de vader van Thibau, Sven Nys, onder meer over de Wereldbeker-kwestie. Ook hij ziet een verplichting om alle Wereldbekers te rijden niet zitten en hij gebruikte een vergelijking met het wegwielrennen als argument. 'Als je de Wereldbeker verplicht maakt, dan is dat hetzelfde als dat je de WorldTour verplicht maakt op de weg. Daar zie je ook dat renners Luik-Bastenaken-Luik niet rijden en Parijs-Roubaix wel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws