Oersterke Van der Haar wint Wereldbeker-cross in Tabor na strijd met Iserbyt Veldrijden
Veldrijden

Oersterke Van der Haar wint Wereldbeker-cross in Tabor na strijd met Iserbyt

Oersterke Van der Haar wint Wereldbeker-cross in Tabor na strijd met Iserbyt

Lars van der Haar heeft in Tabor zijn Europese kampioenstrui veel glans gegeven met een overwinning in de Wereldbeker. Hij reed in de laatste ronde Eli Iserbyt uit het wiel.

Net als in de vrouwenwedstrijd bleven de heren in Tabor ook een aardig eind bij elkaar. Op het snelle parcours in de Tsjechische plaats was het moeilijk om grote verschillen te maken. Alleen de balkjes boden die ruimte, maar kregen in deze race een minder dominante rol dan bij de vrouwenwedstrijd.

Het tempo in de wedstrijd werd grotendeels bepaald door één man: Lars van der Haar. De Europees kampioen beschikte duidelijk over goede benen en zette de concurrentie minutenlang onder druk. Zich ontdoen van de tegenstanders zat er echter niet in, waarna Eli Iserbyt het initiatief kon overnemen. Hij legde de groep een minder hard tempo op dan Van der Haar.

Een groep van acht, met naast Van der Haar en Iserbyt ook Michael Vanthourenhout, Quinten Hermans, Toon Aerts, Corné van Kessel, Laurens Sweeck en Vincent Baestaens vertegenwoordigd, vervolgde haar weg. Toch bleken niet alle coureurs uit hetzelfde hout gesneden hier. Door een versnelling van Iserbyt werd de groep stevig uitgedund. Alleen Van der Haar kon direct met de Belgische crosser mee. Later sloot ook Hermans aan, terwijl Vanthourenhout en Aerts op een gaatje bleven.

Van der Haar gooit alle remmen los

In de voorlaatste ronde gooide Van der Haar alle remmen los, waardoor het kleine gaatje plots ontzettend groot werd. Alleen Iserbyt kon de man in vorm nog bijhouden, al ging dat niet eenvoudig met een ontketende Van der Haar. De Nederlander deed er alles aan om als eerste aan de balkjes aan te komen, waar hij als een van de weinigen iedere ronde van de fiets moest.

Van der Haar slaagde in zijn opzet en kwam als eerste uit deze technische zone. Op het stuk bergop wist hij vervolgens de Belg los te rijden. Stilvallen deed hij niet meer, waarna hij op een prachtige manier richting de finish kon soleren. Na ruim een uur crossen was hij ook in Tabor de allerbeste. Iserbyt finishte als tweede, de derde plek was weggelegd voor Hermans.

Uitslag Wereldbeker Tabor 2021 - mannen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws