Ook Groot-Brittannië heeft WK-selectie rond: Backstedt en Mason speerpunten voor cross-medaille Veldrijden
Veldrijden

Ook Groot-Brittannië heeft WK-selectie rond: Backstedt en Mason speerpunten voor cross-medaille

Ook Groot-Brittannië heeft WK-selectie rond: Backstedt en Mason speerpunten voor cross-medaille

Groot-Brittannië heeft de verschillende selecties bekendgemaakt voor het WK veldrijden, in het eerste weekend van februari in Tabor. In Tsjechië komen alle kleppers aan bod, van Zoë Backstedt tot aan Cameron Mason.

De 19-jarige Backstedt zal in Tsjechië deelnemen aan de beloften-wedstrijden bij de vrouwen. Vorig seizoen werd ze al tweede, achter Shirin van Anrooij, maar deze keer is ze de topfavoriete voor goud. In het seizoen 2021/2022 won ze al de EK- en WK-titels bij de junioren in het veld. Eerder dit seizoen werd ze al Europees kampioene bij de beloften. Ze heeft dus nog één titel af te vinken...

In het geval van Mason waren er nog geen medailles bij het WK. Hij brak deze winter echter wel door, mede door een tweede plaats bij het EK. Ook Thomas Mein doet namens Groot-Brittannië mee aan de elite-wedstrijd op 4 februari. Bij de vrouwen-elite gaan de Britten voor een goede klassering met Anna Kay.

Wie gaan er nog meer voor Groot-Brittannië naar het WK veldrijden?

Backstedt is de enige voor de beloften-vrouwencategorie. Bij de mannen doen Dan Barnes en Corran Carrick-Anderson mee. Tot slot de junioren: de broers Oscar Amey en Alfie Amey gaan voor goud bij de mannen, Cat Ferguson, Imogen Wolff en Alice Colling zien we terug bij de vrouwen.

Bondscoach Matt Ellis kijkt in een persbericht van de Britse wielerbond uit naar het WK in Tabor, met veel kans op medailles. 'De resultaten van dit seizoen geven mij veel vertrouwen. Ik ben trots op het feit dat we in de breedte zo sterk zijn, dat we elf renners mee kunnen nemen naar Tsjechië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws