Visma | Lease a Bike pingpongt met INEOS Grenadiers: 'We waren de jagers, maar we zijn nu het wild' Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike pingpongt met INEOS Grenadiers: 'We waren de jagers, maar we zijn nu het wild'

Visma | Lease a Bike pingpongt met INEOS Grenadiers: 'We waren de jagers, maar we zijn nu het wild'

Visma | Lease a Bike staat na het boerenjaar 2023 voor het seizoen van de bevestiging. Soudal-Quick Step, BORA-hansgrohe, UAE Team Emirates en zelfs Lidl-Trek staan te popelen om de Nederlandse superploeg van de troon te stoten, maar of dat zal lukken, valt uiteraard nog af te wachten.

De Giro met Roglic, de Tour met Vingegaard en de Vuelta met Kuss. Visma | Lease a Bike realiseerde vorig seizoen een huzarenstukje, waarbij het alle drie grote rondes op haar conto schreef. Dat herhalen is haast een onmogelijke opdracht. Het toont nog maar eens hoe Merijn Zeeman zijn ploeg heeft kunnen optillen van de middelmaat in het peloton tot de absolute wereldtop.

Engels weet dat er dingen beter moeten om aan de top te blijven

'Ooit waren we de jagers, nu zijn we het wild', vertelde ploegleider Addy Engels aan Velo. 'De mentaliteit is hetzelfde. Ooit waren we de underdogs en wilden we dingen verbeteren en beter doen. Elke dag willen we dingen beter doen en dat is niet veranderd.' De quotes staan in schril contrast met die van INEOS-baas John Allert, die voor zijn Britse ploeg juist het tegenovergestelde zei.

'Nu staan we bovenaan, maar we weten dat we dingen beter moeten doen om daar te blijven', gaat Engels verder. 'Het is een nieuw seizoen en iedereen begint weer van voor af aan. We mogen niet achterover leunen en het wat rustiger aan doen, want zodra je dat begint te doen, begin je te verzwakken. We moeten de dingen op de juiste manier doen. Het is die mentaliteit, die deel uitmaakt van het DNA van dit team. 'Met de renners en ook met het personeel, of het nu een mecanicien of een performance coach is, het is echt een cultuur die binnen het team leeft. We kijken altijd vooruit. Natuurlijk vieren we het succes, maar je gaat ook weer verder. Voor een team als het onze koersen we elke wedstrijd om te winnen of om het best mogelijke resultaat neer te zetten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws