Deze negen Belgen treft Van der Poel op het WK, Vanthourenhout polste nog voor deelname bij Van Aert Veldrijden
Veldrijden

Deze negen Belgen treft Van der Poel op het WK, Vanthourenhout polste nog voor deelname bij Van Aert

Deze negen Belgen treft Van der Poel op het WK, Vanthourenhout polste nog voor deelname bij Van Aert

België gaat met een verwachte selectie naar het WK veldrijden in Tabor. Bondscoach Sven Vanthourenhout maakte maandag zijn selecties bekend voor de diverse leeftijdscategorieën. Bij de elite-heren is er geen sprake van verrassingen.

Dat betekent dat Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout namens Pauwels Sauzen-Bingoal van de partij zijn. Vanthourenhout werd zondag nog knap tweede in Benidorm en Iserbyt werd recent Belgisch kampioen. Thibau Nys lijkt de derde belangrijke naam, die het topfavoriet Mathieu van der Poel moeilijk moet gaan maken in Tsjechië.

De negenkoppige selectie wordt gecompleteerd door Jens Adams, Laurens Sweeck, Toon Vandebosch, Niels Vandeputte, Joran Wyseure en Witse Meeussen. Bij de elite-vrouwen is Belgisch kampioene Sanne Cant van de partij. Alicia Franck, Marion Norbert-Riberolle en Laura Verdonschot starten ook. Kans op WK-goud lijkt voor België een stuk realistischer bij bijvoorbeeld de beloften. Daar doet Emiel Verstrynge en Europees kampioen Jente Michels mee. Bij de vrouwen-beloften is Fleur Moors een serieuze kandidaat.

Vanthourenhout erkent dat kans op goud klein is en polste nog bij Van Aert voor deelname WK

Mathieu van der Poel zal de onbetwiste favoriet zijn tijden het WK in Tabor. Dat erkent uiteraard de Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout ook. 'Hij is de te kloppen man, afgaande op zijn topvorm. Als hij ergens een doel van maakt, dan grijpt hij er bijna nooit naast.' Toch is dat niet per se wat Vanthourenhout zijn renners mee wil geven: 'Als er ook maar een halve procent kans is, moeten onze jongens op scherp staan', laat hij weten aan Het Laatste Nieuws.

'Die zullen we dan moeten grijpen. Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Thibau Nys. Dat zijn de mannen die dan aan het hoogste moeten denken.' Ook polste hij nog even bij Wout van Aert dit weekend, al geeft Vanthourenhout direct toe dat dit niet helemaal serieus was. 'Tja, eerder ludiek dan dat ik er echt iets van verwacht had. We hebben respect voor zijn keuze dat hij niet start', doelt de coach op de winnaar van zondag in Benidorm. 'Onze beste kansen zouden zijn als het parcours bevroren is, dan zijn de verschillen het kleinst.'

Selecties WK veldrijden 2024 - België

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws