Ook Wereldbeker van Hulst is prooi voor ijzersterke Brand, Pieterse tweede Veldrijden
Veldrijden

Ook Wereldbeker van Hulst is prooi voor ijzersterke Brand, Pieterse tweede

Ook Wereldbeker van Hulst is prooi voor ijzersterke Brand, Pieterse tweede

Lucinda Brand heeft opnieuw toegeslagen in de cross. In het Zeeuwse Hulst mocht de Nederlandse opnieuw een overwinning in de Wereldbeker bijschrijven. Het was haar tweede zege in 2022.

De Wereldbekercross in Hulst keerde dit jaar weer terug naar de stadswallen, waar het de gehele cross op en af ging. Het explosieve werk was spek naar de bek van Marianne Vos, die dan ook al vanaf moment één de registers opentrok. De renster van Jumbo-Visma kreeg Puck Pieterse en Fem van Empel mee. Denise Betsema, de winnares van vorig jaar, kende een opvallend slechte start.

Vos kon haar positie in de kop van de wedstrijd niet vasthouden door verschillende foutjes. Het was toen Pieterse die het voortouw van haar overnam en een mooi gat sloeg met de rest van het veld. Van Empel achtervolgde nog altijd, bijgestaan door Blanka Kata Vas en Shirin van Anrooij. Iets verderop was Lucinda Brand bezig met een inhaalslag.

Brand en Vas jagen op Pieterse

Pieterse bouwde haar voorsprong uit naar ongeveer zestien seconden, waarna het een kwestie van consolideren werd. De groep met Vas kreeg gezelschap van Brand en Annemarie Worst, maar heel veel dichterbij kwamen deze rensters niet. De wereldkampioene trok zeker niet alle registers open om Pieterse direct bij te halen. Voor haar leek het voldoende om Betsema op achterstand te hebben in de jacht op het Wereldbekerklassement.

Toch was het nog niet gedaan in de race. Brand en Vas spraken de reserves aan en peuzelden aardig snel de secondes weg van de voorsprong van Pieterse. De Hongaarse was op de modderige stukken niet opgewassen tegen de kracht van Brand, waardoor de wereldkampioene in haar eentje als eerste de aansluiting met Pieterse maakte.

Brand poeft over Pieterse heen

Heel lang bleven Pieterse en Brand vervolgens niet bij elkaar. De leidster in het Wereldbekerklassement zette haar jongere landgenote vol onder druk, waarna ze op de macht een klein gaatje pakte. De aardig moegestreden Pieterse kon de opgelopen schade in het restant van de cross niet meer repareren, waardoor Brand opnieuw een zege mocht bijschrijven. Alweer haar tweede in twee dagen van 2022.

Pieterse kon haar lange solo nog wel bekronen met een zilveren stek, nadat de opkomende Worst de fout inging op de steile wal. Betsema eindigde uiteindelijk ruim achter Brand, waardoor ook de strijd om het Wereldbekerklassement in het voordeel lijkt uit te pakken van Brand.

Uitslag Wereldbeker Hulst 2022 - vrouwen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws