Oorzaak gevonden voor mager optreden Vas bij WK veldrijden: Hongaarse had corona Veldrijden
Veldrijden

Oorzaak gevonden voor mager optreden Vas bij WK veldrijden: Hongaarse had corona

Oorzaak gevonden voor mager optreden Vas bij WK veldrijden: Hongaarse had corona

Op het WK veldrijden kwam Kata Blanka Vas vorige week niet verder dan een zeventiende plek. Het Hongaarse talent gaf destijds al aan zich niet lekker te voelen en sprak na afloop van een bad day. Nu blijkt echter dat het geen toeval was dat Vas niet in topvorm verkeerde; ze had het coronavirus onder de leden.

Bij de Hongaarse Eurosport vertelt Vas dat zich de twee dagen voorafgaand aan het WK enorm slecht voelde. 'Ik had hoofdpijn en hevige buikkrampen, ik kon amper iets eten.' Corona werd echter uitgesloten, aangezien de renster van Team SD Worx tweemaal negatief testte in de 48 uur voor de race. 'Maar toen we terugvlogen uit Amerika gaf onze chef aan dat hij zich niet goed voelde en bleek hij corona te hebben. Vervolgens werd iedereen getest en kregen ook mijn twee coaches (onder wie Lars Boom) een positieve uitslag. Zelf testte ik toen negatief.'

Eenmaal terug in Hongarije deed Vas vervolgens een speciale test die kan aantonen of ze in de twee weken ervoor het virus onder de leden had. 'Uit de uitslag bleek duidelijk dat ik corona heb gehad, wat dan ook de oorzaak was van de ziekte', legt ze uit. 'Ik voelde me behoorlijk slecht, maar vergeleken met februari vorig jaar (toen raakte Vas eveneens besmet, red.), waren mijn symptomen nu over het algemeen milder', aldus Vas, die deze winter niet meer op haar crossfiets zal stappen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws