Pidcock kan Van Aert niet uitdagen in Herentals: 'Ik was voor de race al moe' Veldrijden
Veldrijden

Pidcock kan Van Aert niet uitdagen in Herentals: 'Ik was voor de race al moe'

Pidcock kan Van Aert niet uitdagen in Herentals: 'Ik was voor de race al moe'

Tom Pidcock kon in Herentals de topfavoriet Wout van Aert niet bijbenen. Sterker nog, de coureur van INEOS Grenadiers eindigde op grote afstand als tweede. Ruim een minuut na de Belg kwam de Brit over de streep. Voor hemzelf kwam dat niet bepaald als een verrassing.

'Het was een zware wedstrijd', zei Pidcock in het flash-interview direct na de wedstrijd. 'Ik was voor de race al moe, en verwachtte dat dit niet anders zou zijn tijdens de cross. Dat klopte. Ik kreeg mijn hartslag maar niet omhoog en was gewoon rondjes aan het rijden. Kurt (Bogaerts, de trainer van Pidcock, red) was zelfs verbaasd dat ik überhaupt op het podium terecht ben gekomen.'

In een duel met Toon Aerts in de laatste ronde, kon Pidcock wel zijn mannetje staan. 'Hij heeft mij diep laten gaan, dat was echt goed. Mijn hartslag ging er toch nog een beetje van omhoog.' De Brit vertrekt nu naar Mallorca, waar hij een trainingsstage gaat afwerken. 'Helaas kun je daar moeilijk op de crossfiets trainen... Daar is dat eiland niet echt geschikt voor', stelt Pidcock lachend. Hij mist daardoor het Brits kampioenschap veldrijden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws