Van Aert voert indrukwekkende veldritshow op in Herentals, Pidcock tweede op grote afstand Veldrijden
Veldrijden

Van Aert voert indrukwekkende veldritshow op in Herentals, Pidcock tweede op grote afstand

Van Aert voert indrukwekkende veldritshow op in Herentals, Pidcock tweede op grote afstand

Wout van Aert heeft zijn achtste overwinning van het seizoen geboekt. De Belg was in Herentals oppermachtig in de strijd om de X2O Trofee. Toon Aerts deed een gouden zaak in het klassement en werd derde. Tom Pidcock was 'best of the rest' met de tweede plaats.

De laatste battle tussen Van Aert en Pidcock? Het leek er in de beginfase alvast wel even op. Van Aert startte goed, maakte tempo en wilde snel wegwezen, maar mede door een kleine tuimelpartij én goede benen bij Pidcock en Toon Aerts lag het in de eerste ronde dichtbij elkaar. Richting halfweg koers was Van Aert echter toch gevlogen. Op de steile loopklim was hij oppermachtig, Aerts en Pidcock vochten het uit voor plek twee. De kloof naar Van Aert was in die fase al 40 (!) seconden.

Pidcock loopt weg, Van Aert freewheelend naar winst

Met nog vier rondes te gaan, werd de voorsprong Van Aert groter en groter, maar dat wilde niet zeggen dat Pidcock geen goede wedstrijd reed. De Brit slaagde erin om Aerts te lossen, al gaf die zoals altijd niet gewonnen. Het was lonken naar foutjes, kijken de definitieve slag uit kon delen. Van Aert voerde ondertussen een showtje op. Hij denderde door de modder, oogde machtig op de loopstukken en het tempo lag ongelofelijk hoog op de geasfalteerde stukken.

Als beloning voor zijn schitterende race mocht Van Aert voor de achtste keer dit seizoen juichen. Toen hij al lang en breed was uitgehijgd, kon hij toezien hoe Pidcock op 1.06 minuut over de streep bolde. De alleskunner hield Aerts in de laatste ronde nog maar nipt achter zich, nadat de Belg nog een indrukwekkend eindsprintje had ingezet.

Uitslag X2O Trofee Herentals mannen 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws