Pidcock vliegt naar wereldtitel: 'Zonder Mathieu en Wout was het moeilijker om te winnen' Veldrijden
Veldrijden

Pidcock vliegt naar wereldtitel: 'Zonder Mathieu en Wout was het moeilijker om te winnen'

Pidcock vliegt naar wereldtitel: 'Zonder Mathieu en Wout was het moeilijker om te winnen'

Tom Pidcock mag zich een jaar wereldkampioen veldrijden noemen. Mathieu van der Poel en Wout van Aert waren er in het Amerikaanse Fayetteville niet bij, maar dat deed niets af aan de overmacht van de Brit bij de elite. Hij controleerde, viel aan, reed iedereen naar huis en entertainde in de slotronde het publiek met een jump een een superman-finishfoto. Een brede glimlach was het logische gevolg.

'Het was een superzware wedstrijd. Hoe droger het werd, hoe tactische de race zou worden', zo blikt hij in het flashinterview na afloop terug op zijn afgelopen uur. Hij kreeg uiteindelijk gelijk. 'De Belgen speelden het tactisch, maar toen ik de kans had om te gaan, heb ik ervoor gezorgd dat ik het niet meer uit handen gaf', zegt hij met een glimlach.

Dat Pidcock vooraf werd aangemerkt als topfavoriet, daar moest hij mee om zien te gaan. 'Het was zonder Mathieu en Wout misschien nog wel moeilijker om te winnen. Iedereen verwachtte nu een makkelijkere wedstrijd, maar met die mentaliteit kun je een race nooit ingaan. We kwamen hier met een plan en zijn blijven vertrouwen op het proces. De stress was desondanks moeilijk om te managen, maar we zijn erin geslaagd.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws