Pieterse dendert naar de zege in Val di Sole; zware crash Van Empel werpt schaduw over wedstrijd Veldrijden
Veldrijden

Pieterse dendert naar de zege in Val di Sole; zware crash Van Empel werpt schaduw over wedstrijd

Pieterse dendert naar de zege in Val di Sole; zware crash Van Empel werpt schaduw over wedstrijd

Puck Pieterse heeft op imposante wijze de Wereldbekercross van Val di Sole naar zich toegetrokken. De jonge Nederlandse nam in de tweede ronde afstand van de concurrentie, al werd de veldrit vooral overschaduwd door een zeer zware val van Fem van Empel, de koploopster in de Wereldbeker. Zij werd met ontzettend veel pijn op een brancard afgevoerd.

Voordat de veldrit om 13.00 uur goed en wel begon was er al wat consternatie: Van Empel, topfavoriete en winnares van vorig jaar, kwam namelijk ten val tijdens de verkenning en bleef ook even tegen de nadars zitten. Er was wat twijfel of ze überhaupt van start kon gaan, maar de bikkel die ze is stond uiteindelijk wel gewoon op de eerste rij.

Op de gladde ondergrond was het Silvia Persico die als eerste het veld indook, maar net als Pieterse ging ze direct tegen de grond. Ceylin del Carmen Alvarado maakte daar gretig gebruik van en kon zo vanuit plek acht in één ruk naar de kop rijden. De renster van Alpecin-Deceuninck imponeerde in de eerste ronde met het oprijden van een steile heuvel, terwijl het daarachter letterlijk glibberen en glijden was.

Zware crash Van Empel werpt schaduw over cross

Pieterse zag het gevaar en reed het gat naar Alvarado dicht met Persico in haar spoor. Van Empel kende ondertussen een stuk meer problemen, zij leek toch wat last te hebben van haar valpartij tijdens de verkenning. Na één ronde kwam ook de Brabantse echter op stoom, evenals Pieterse bij de voorsten.

In de tweede ronde stapelden de incidenten elkaar op. Van Empel viel hard, waarna Alvarado ei zo na met haar gezicht de sneeuw indook. Persico, die vlak achter Alvarado reed, kende ook moeilijkheden en zo was Pieterse plots weg van de rest. Ondertussen waren er in de achtergrond vooral zorgen over Van Empel, die met ongelofelijk veel pijn op de Italiaanse sneeuw bleef liggen. De leidster in de Wereldbeker werd uiteindelijk per brancard afgevoerd, wat toch wel een flinke smet was op deze zo prachtige cross.

Ondertussen ging de veldrit gewoon door: Pieterse legde gewoon een zeer sterke cross voor en nam ook zienderogen afstand van haar naaste achtervolgers Alvarado en Persico, die meerdere foutjes maakten. De zeer goed gefocuste Pieterse deed dit niet, zij sneed als een Zwitsers zakmes door de Italiaanse sneeuw en pakte op die manier ook dik verdiend de zege. Alvarado werd tweede, voor Manon Bakker. Die reed in de laatste meters nog over de moegestreden Persico heen.

Uitslag Wereldbeker Val di Sole vrouwen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws