Pieterse ontliep Van Anrooij en Van Empel niet bewust in Herentals: 'Dit was een leuk rondje' Veldrijden
Veldrijden

Pieterse ontliep Van Anrooij en Van Empel niet bewust in Herentals: 'Dit was een leuk rondje'

Pieterse ontliep Van Anrooij en Van Empel niet bewust in Herentals: 'Dit was een leuk rondje'

Shirin van Anrooij reed in Loenhout, Fem van Empel in Baal en Puck Pieterse in Herentals. Ze wonnen alle drie met overmacht, maar ontliepen dus wel elkaar. Volgens Pieterse geen bewuste keuze, zei ze in het flashinterview na haar indrukwekkende zege op dinsdag.

'Ik kon een beetje kiezen wat ik in de Kerstperiode wilde rijden. Ik wilde niet te veel doen, maar wel wat extra naast de wereldbekers. Ik heb hier in 2020 al eens gereden en wist dus dat het een leuk rondje was. Daarom wilde ik graag terugkomen', zo legt ze haar keuze om bijvoorbeeld Baal te skippen uit.

Het ging nog bijna mis voor Pieterse in slotronde

In Herentals had ze in Lucinda Brand dezelfde concurrentie als Van Empel in Baal. Alhoewel, van echte concurrentie was geen sprake. Pieterse reed in de eerste ronde weg en was de hele race zo goed als foutloos, toch? 'Ik probeerde technisch zo goed en zo hard mogelijk te rijden, al moet je op een gegeven moment accepteren dat je niet ingeklikt die steile berg af gaat. Dat ging nog bijna fout in de laatste ronde, maar ik heb goed gelet op de veiligheid', lacht ze.

De zege in Herentals is alweer haar zevende zege van het seizoen, zo weet Pieterse zelf ook. 'Ik kan de tel nog wel bijhouden hoor. Zoveel is het nog niet, maar het begint nu wel aardig te tellen, ja. Ik heb zeker wel mijn best moeten doen. Die ski-berg op lopen en daarna fietsen, was niet makkelijk. Dat was wel tot het gaatje gaan, ook omdat er een stuk weg voor zat waar je graag wel door wil trekken. Het ging goed vandaag.'

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws