Brand maakt in Herentals in één klap 3.35 minuten goed in X2O Trofee: 'Ja, wie had dat gedacht?' Veldrijden
Veldrijden

Brand maakt in Herentals in één klap 3.35 minuten goed in X2O Trofee: 'Ja, wie had dat gedacht?'

Brand maakt in Herentals in één klap 3.35 minuten goed in X2O Trofee: 'Ja, wie had dat gedacht?'

Lucinda Brand ging de cross in Herentals in als nummer vier in de X2O Trofee, op 3.35 minuten van leidster Denise Betsema. Na een pittige wedstrijd - en een tweede plaats van Brand achter Puck Pieterse - staat ze nu doodleuk bovenaan in het klassement. 'Een leuke bonus', zegt ze na afloop in het flashinterview.

Omdat Betsema in de openingsfase lek reed en een halve ronde moest lopen, nummer twee Fem van Empel er niet bij was in Herentals en nummer drie Ceylin del Carmen Alvarado de benen niet had om met Brand mee te doen, hebben we een nieuwe nummer één in de X2O Trofee, ook wel de Soudal Ladies Trophy genoemd. 'Ja, wie had dat gedacht? Dat komt wel als een verrassing', zo zegt Brand.

De Nederlandse van Baloise Trek Lions stoeide de eerste maanden van dit seizoen met een handblessure en werd vervolgens ook nog ziek. De laatste crossen kwam ze echter sterk bovendrijven, zo ook in Herentals. 'Het voelde beter dan afgelopen week, dus dat is fijn. Ik voelde dat de pedaalslagen meer raak waren, al zat ik nog steeds meteen op m'n gat. Er is dus nog wel wat werk aan de winkel.'

Brand wordt beter richting kampioenschappen

De opgaande lijn is in ieder geval ingezet en dat lijkt een perfect moment, met de nationale- en wereldkampioenschappen die eraan komen. 'Als ik niet beter zou worden, zou ik wel verdrietig zijn, met al het werk dat we erin steken. Gelukkig gaat het de goede kant op', beaamt Brand.

De puike prestatie in Herentals werd overigens nog bijna teniet gedaan door de gevaarlijke afdaling van de ski-berg. 'Ik had heel veel moeite om daar meteen in mijn pedalen te zitten en als ik er niet in zit, is er voor mij geen houden aan om mijn voet op het pedaal te houden. Misschien heb ik stijve hamstrings of zo, maar het was wel tricky met al dat gestuiter. Af en toe een beetje klunzig was het wel.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws