Pieterse 'wakker geschud' na poffert op de neus van Alvarado: 'Was enthousiast om all-in te gaan' Veldrijden
Veldrijden

Pieterse 'wakker geschud' na poffert op de neus van Alvarado: 'Was enthousiast om all-in te gaan'

Pieterse 'wakker geschud' na poffert op de neus van Alvarado: 'Was enthousiast om all-in te gaan'

Puck Pieterse is terug in de cross, maar meteen even winnen in Troyes zat er voor de Nederlands kampioene van Fenix-Deceuninck niet in. Ceylin del Carmen Alvarado was overtuigend de betere en dat had Pieterse ook in de smiezen.

'Blijkbaar was dit het maximale resultaat. Het was een zware race, die mij heeft wakker geschud', zegt Pieterse in het flash interview met een glimlach. Op de vraag of ze simpelweg door haar energie heen was, haalt ze haar schouders op. 'Als je een tijdje niet gekoerst hebt, is het wel weer even inkomen. Ik had een heel goede start en ik was enthousiast om all-in te gaan. Uiteindelijk plaatste ik enkele aanvallen, maar bij die aanval van Ceylin kon ik gewoon niet meer volgen.'

De interviewer van dienst merkt op dat Pieterse in deel twee van de cross van het grovere profiel overstapte naar het minder groffe en snellere profiel. Waarom? 'Ik weet niet of de bandenkeuze doorslaggevend is geweest. Toen ik op de Rhino's reed met meer weerstand, zag ik Ceylin telkens terugkomen en dat gaat in je hoofd spelen. Ik ben geswitcht naar Grifo's, maar weet niet of ik daarmee langzamer of sneller was. Ceylin was al weggereden toen ik wisselde, dus dat is niet door mijn fietswissel.'

Pieterse vs Van Empel vs Alvarado in aantocht

Het was voor Pieterse de tweede cross van het seizoen, nadat ze half oktober al één keer meedeed in de Wereldbekerwedstrijd in Waterloo. Daar werd ze ook tweede, stuitend op Fem van Empel. De renster van Jumbo-Visma was er niet bij in Troyes, maar keert zaterdag in Kortrijk weer terug. Dat weekend zullen we dus voor het eerst Van Empel, Pieterse én Alvarado in één cross tegen elkaar zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws