Indrukwekkend statement Alvarado! Gretige Pieterse stuit bij terugkeer in cross op ontketende landgenote Veldrijden
Veldrijden

Indrukwekkend statement Alvarado! Gretige Pieterse stuit bij terugkeer in cross op ontketende landgenote

Indrukwekkend statement Alvarado! Gretige Pieterse stuit bij terugkeer in cross op ontketende landgenote

Ceylin del Carmen Alvarado heeft ook de wereldbekercross in Troyes op haar naam geschreven. De 25-jarige renster van Alpecin-Deceuninck rekende halfweg koers af met Puck Pieterse, die namens Fenix-Deceuninck haar rentree maakt in het veld. Het multi-talent kwam uiteindelijk nog ruimschoots te kort tegen vrouw-in-vorm Alvarado.

Ondanks best wat regen lag het parcours in Troyes er zondag goed bij. Niet al te veel modder, dus lag de snelheid op de vele grasstroken vrij hoog. Vanuit het vertrek was het onder meer Pieterse die meteen gas gaf. Alvarado ging goed mee en ook de jonge Zoë Backstedt en Leonie Bentveld meldden zich brutaal vooraan.

In de eerste twee rondes bleken de verhoudingen al wel rap duidelijk: Pieterse en Alvarado waren aan elkaar gewaagd en deelden om en om een speldenprikje uit. Het was vooral de lastige en drassige schuine kant die telkens voor verschillen zorgde. In de tweede ronde ging Alvarado daar over haar stuur heen, waardoor Pieterse een voorgift pakte van tien seconden.

Lees verder onder de video

Alvarado erop en erover bij Pieterse

Nederlands kampioene Pieterse leek verder weg te rijden, maar dat was buiten een ijzersterke Alvarado gerekend. Na een uitstekende schuine kant kwam ze terug in het wiel en stootte ze vervolgens door. Nu had Pieterse geen antwoord op de versnelling en brak het verzet al snel. Bij het ingaan van de slotronde had een ontketende Alvarado al een half minuutje bij elkaar op Pieterse, die duidelijk genoegen nam met plek twee.

De strijd was gestreden, de enige spanning in de laatste ronde kwam nog vanuit de battle om plek drie. Lucinda Brand had haar dieseltje op gang en zette druk, met de Italiaanse Sara Casasola die lang standhield. Daarmee bewees ze dat haar derde plek bij het EK geen toevalstreffer was. Op ruime afstand van winnares Alvarado en nummer twee Pieterse was het Brand die uiteindelijk ook naar het podium mocht.

Uitslag Wereldbeker cross Troyes 2023 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws