Pogacar denkt nog niet aan crossen deze winter: 'Voor Wout en Mathieu is het onderdeel van hun training' Veldrijden
Veldrijden

Pogacar denkt nog niet aan crossen deze winter: 'Voor Wout en Mathieu is het onderdeel van hun training'

Pogacar denkt nog niet aan crossen deze winter: 'Voor Wout en Mathieu is het onderdeel van hun training'

Tadej Pogacar wilde in het verleden nog wel eens opduiken bij een veldrit. De tweevoudig Tourwinnaar won vorig jaar op Tweede Kerstdag nog een veldrit in de Sloveense hoofdstad Ljubljana, maar heeft voor komende winter nog geen concrete plannen om het veld in te duiken.

In La Gazzetta dello Sport geeft Pogacar tekst en uitleg. 'Op dit moment heb ik het niet in mijn programma staan. Voor Wout van Aert en Mathieu van der Poel is deze discipline onderdeel van hun training en dus begrijp ik dat zij in de winter tijd in steken om deel te nemen aan de wedstrijden. Helaas is veldrijden in Slovenië nooit een prioriteit geweest, dus ik kan niet concurreren met hen. Vorig jaar reed ik nog wel een cross in eigen land, maar we zullen het zien.'

Lees verder onder de foto.

Pogacar reed vroeger graag in het veld.
Pogacar reed vroeger graag in het veld.

Pogacar stelt dat omstandigheden hem dwingen om Tour boven Giro te stellen in 2023

Pogacar heeft al meermaals uitgesproken dat hij 2023 ingaat met één groot doel: het heroveren van de overwinning van de Tour de France. Daar laat hij deelname aan de Giro d'Italia, een koers die hij nog nooit reed, voor schieten. 'Ik weet niet wanneer ik de Giro zal gaan rijden. Het is een wedstrijd waar ik echt van houd en die me trekt, maar de omstandigheden dwingen me om prioriteit te geven aan de Tour de France. Na de tweede plaats van vorig jaar is het doel om La Grande Boucle opnieuw te winnen', zegt de winnaar van 2020 en 2021.

De Sloveen heeft nog meer ambities voor komend jaar en de seizoenen daarna, zo vertelt hij. 'Er zijn drie races die ik nog niet heb gewonnen, maar me wel aan het hart gaan. Ik heb de wens om mijn vierde plek in de Ronde van Vlaanderen te verbeteren en zou ook graag meedoen om de zege in Milaan-Sanremo. En dan is er nog het WK, een koers die ik ontzettend graag zou winnen en daar zie ik in de zomer van 2023 ook een uitdaging in', doelt hij op het Wereldkampioenschap van volgend jaar in het Schotse Glasgow.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws