Positieve coronatest Worst brengt Belgen mogelijk in de problemen: Baestaens slaapt apart Veldrijden
Veldrijden

Positieve coronatest Worst brengt Belgen mogelijk in de problemen: Baestaens slaapt apart

Positieve coronatest Worst brengt Belgen mogelijk in de problemen: Baestaens slaapt apart

Het WK veldrijden zou een feest moeten zijn, maar wordt in de dagen vooraf vooral beheerst door het coronamonster. Meerdere renners en rensters moesten al afzeggen door een positieve coronatest, zo ook de Nederlandse medaillekandidaat Annemarie Worst. Haar positieve test brengt dan weer chaos in het Belgische kamp.

Worst heeft namelijk een relatie met de Belg Vincent Baestaens en laat die nu net zijn opgeroepen voor het WK, bij de mannen elite. Het nieuws van Worst bereikte de Belgische ploeg toen die net in Amerika was aangekomen. Baestaens heeft Worst in het weekend nog gezien. 'Dus was het nog maar eens schakelen. Vincent zou samen met Toon Aerts op de kamer slapen. De eerste nacht is dat ook gebeurd. Maar voortaan heeft hij wel een eigen kamer', zo vertelt bondscoach Sven Vanthourenhout aan Het Nieuwsblad.

De grote vraag is: gaat Baestaens in de komende dagen klachten vertonen en positief testen, of komt de Belgische ploeg met de schrik vrij? Met Quinten Hermans bleef er al één Belg met een positieve coronatest thuis. Vanthourenhout heeft goede hoop voor de rest. 'Gelukkig was Annemarie recent nog op stage met haar ploeg – heel vaak hebben ze elkaar niet gezien. En vooral: Vincent heeft zondag negatief getest. We moeten niet panikeren, alleen de volgende dagen wat voorzichtiger zijn.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws