Missen WK door corona enorme domper voor Hermans: 'Zal even nodig hebben om knop om te draaien' Veldrijden
Veldrijden

Missen WK door corona enorme domper voor Hermans: 'Zal even nodig hebben om knop om te draaien'

Missen WK door corona enorme domper voor Hermans: 'Zal even nodig hebben om knop om te draaien'

Een flinke tegenslag voor de Belgische ploeg die naar het WK veldrijden trekt: Quinten Hermans testte zondagavond positief op het coronavirus en moet op die manier het WK in Noord-Amerika aan zich voorbij laten gaan.

Belgian Cycling bracht zondagavond laat naar buiten dat Hermans, en ook juniore Xaydee van Sinaej, postief testte op het virus. Om die reden moet één van de schaduwfavorieten voor de mannenrace de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Toon Vandebosch is de vervanger van Hermans, die later op de avond reageerde via zijn ploeg.

'Ik reed in Hoogerheide een sterke wedstrijd, voelde me kerngezond en klaar om in Fayetteville voor de medailles te strijden', zo laat Hermans weten. 'De voorbije weken en maanden heb ik keihard getraind en veel opofferingen gemaakt om er in de beste omstandigheden aan de start te komen.'

Hermans had niet het vermoeden dat hij corona onder de leden zou hebben. 'Op zondagavond kreeg ik melding van het PCR-testresultaat en werd de deur voor mijn neus dicht gedaan. Ik voel me erg machteloos in deze situatie en zal logischerwijze even tijd nodig hebben om de knop om te draaien.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws