Superprestige en Schreiber geen goede combi: 'Ging van kwaad tot erger, vergat zelfs van fiets te wisselen' Veldrijden
Veldrijden

Superprestige en Schreiber geen goede combi: 'Ging van kwaad tot erger, vergat zelfs van fiets te wisselen'

Superprestige en Schreiber geen goede combi: 'Ging van kwaad tot erger, vergat zelfs van fiets te wisselen'

Marie Schreiber en de Superprestige blijken vooralsnog geen goede match. De talentvolle veldrijdster van SD Worx kwam in de ouverture te Overijse niet verder dan een dertiende stek, gevolgd door een elfde plaats in Ruddervoorde. In de Leiderstrui ving een teleurgestelde Luxemburgse kampioene na afloop van de West-Vlaamse cross op bij de bus!

'Ik heb werkelijk waar geen idee waar het mis is gegaan. In de eerste ronde ging het supergoed en had ik echt de flow te pakken. Misschien dat ik mezelf dusdanig goed voelde dat ik wat te hard van stapel liep. Overpacing dus', opent de polyglot (Engels, Duits, Frans en Nederlands) haar persoonlijke analyse. 'Al met al denk ik echter niet dat dat het hoofdprobleem was, want in de tweede ronde was de flow volledig weg. Rondom de technische stroken was ik enorm aan het struggelen.'

Schreiber had het in Ruddervoorde ook mentaal lastig

Ten tijde van dat struggelen kreeg de 20-jarige Schreiber het ook mentaal lastig. 'Op een gegeven moment word je ingehaald door verschillende rensters. Dan gaat het ook in je hoofd spelen. Je probeert tegen jezelf te zeggen dat je het gewoon kan, maar dan maak je opnieuw een fout en denk je juist weer dat je het helemaal niet kan. Vervolgens wordt het een grote frustratierace. Ik weet namelijk dat de vorm er is. Wanneer je vervolgens niet weet wat precies het probleem is, is dat extra balen. Naast dat mentale deel speelden ook de benen me parten. Ze deden flink zeer. Ik was stevig aan het pushen, maar had doorlopend het gevoel dat ik niet harder meer kon als ik dat wilde. Het is heel moeilijk om uit te leggen. Als je dan wordt ingehaald en het wiel niet kan houden, is dat simpelweg zuur.'

Gelukkig is Schreiber iemand die zich snel over een teleurstelling kan heen zetten. 'Normaal gesproken bekijk ik alles dag per dag. Als de koers gereden is, wil ik er niet meer over nadenken. Ik kan mijn gedachten dan ook al vrij snel bij de volgende wedstrijd plaatsen. Dit is eigenlijk gewoon one of these typical days...', omschrijft ze de voor haar in mineur afgelopen cross treffend, om vervolgens te duiden dat ze vooralsnog niet goed matcht met de Superprestige. 'Een paar dagen voorafgaand aan de cross in Overijse ben ik hard gevallen. Als gevolg daarvan had ik wat fysieke klachten. Die waren hier in Ruddervoorde echter volledig verdwenen. De Superprestige en ik zijn tot dusverre nog geen perfecte combinatie gebleken… misschien gaat het over twee weken weer beter!', behoudt ze goede hoop.

Lees verder onder de foto!

Superprestige en Schreiber geen goede combi: 'Ging van kwaad tot erger, vergat zelfs van fiets te wisselen'
Schreiber (tweede van rechts) startte in Ruddervoorde vanop de tweede startrij

'Als het niet veel beter gaat dan dit, neem ik misschien beter een pauze', aldus Schreiber

Schreiber mag op z'n zachtst gezegd bestempeld worden als goede prater. Dat blijkt wel wanneer ze nogmaals ingaat op wat er misging in Ruddervoorde. 'Deze wedstrijd was best technisch, vooral met de vele modderpassages. Het was lastig om in een ritme te komen. Ik weet dat ik de power heb en dat ik een hoog tempo kan vasthouden. Maar vooral de technische stroken kostten me de kop vandaag. Ze haalden me enorm uit mijn ritme. Ik kon dus niet in een ritme komen. En dan gaat het van kwaad tot erger. Ik vergat zelfs van fiets te wisselen. Ik denk dat zoiets wel aangeeft dat ik er helemaal niet bij was met mijn hoofd. Pas toen iemand aan de kant naar me riep dat ik moest wisselen, deed ik het', toont ze zich een ware spraakwaterval.

'Ik moet de komende weken even aankijken hoe het gaat', besluit ze vervolgens met het oog op wat er komen gaat. 'Ik zou eigenlijk veel dubbele weekenden rijden. Als het niet veel beter gaat dan dit, neem ik misschien beter een pauze. Maar ik ben er van overtuigd dat het de komende dagen weer stukken beter is. Ik laat dit gewoon achter me en trek vol goede moed naar de volgende crossen.'

In haar initiële planning was Schreiber, die in het begin van het seizoen puik huishield met drie overwinningen (in Duitsland en Frankrijk) voornemens om veel manches uit de Superprestige en de Wereldbeker te rijden. 'Het plan was om zowel voor de Superprestige als de Wereldbeker te gaan. Maar als ik er al eentje oversla, wordt het bijzonder moeilijk om er nog iets van te maken in een eindrangschikking. Ik zit daar niet per se mee. Het gaat me niet specifiek om die eindklassementen. Het belangrijkste voor mij is goede uitslagen rijden in wedstrijden en bovenal plezier maken', geeft ze het vraaggesprek een mooie eindtwist.

Youri van den Berg (Twitter: @YourivndnBerg)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws