Na drie podiumplaatsen is het raak: Alvarado steelt de show in Ruddervoorde Veldrijden
Veldrijden

Na drie podiumplaatsen is het raak: Alvarado steelt de show in Ruddervoorde

Na drie podiumplaatsen is het raak: Alvarado steelt de show in Ruddervoorde

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Superprestige-cross in Ruddervoorde op haar naam geschreven. De renster van Alpecin-Deceuninck, vooraf ook de grote favoriete, reed in de vierde ronde definitief weg van de concurrentie en overschreed de finish met de handen in de lucht.

Zonder Fem van Empel, die dit weekend enkel in Maasmechelen rijdt, schoten de dames om 13.40 uur op gang voor de wedstrijd in Ruddervoorde, waar we - op een opvallend droog parcours - in de eerste ronde direct een kopgroep van drie vrouwen kregen. Topfavoriete Alvarado, die dit seizoen in elke cross die ze reed op het podium eindigde, schoot er na een ronde vandoor met Annemarie Worst en Inge van der Heijden naast zich, waarbij die derde gedurende de race los moest laten.

Vanuit de achtergrond leek Aniek van Alphen even haar weg naar voren te vinden, maar een probleem met haar schoen en een daaropvolgende fietswissel wierp haar weer terug in de strijd. Ondertussen gaf Manon Bakker er in de derde ronde al de brui aan, al was het op het moment van schrijven niet duidelijk waarom.

Alvarado neemt iets na halfweg cross afstand van de rest

Van Alphen werd overrompeld door Marion Norbert-Riberolle, terwijl Alvarado voorin in de vierde ronde de benen nam. De ex-wereldkampioene wist snel een gat te pakken op Worst, terwijl nummer drie Norbert-Riberolle bij het passeren van de streep naar haar achterwiel wees. Zij had dus vermoedelijk een probleem met een lekke band of ander mechanisch defect.

Alvarado nam ondertussen steeds meer tijd op haar concurrentes en kon in de vijfde ronde al enigszins aan consolideren richting de cross van zondag in Maasmechelen gaan denken. De technisch zeer goed rijdende Nederlandse bleef echter gefocust koersen en maakte geen fout, waardoor ze iets voor half drie met haar armen gespreid de meet kon passeren.

Uitslag Superprestige Ruddervoorde vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws