Alvarado pakt na tweede en derde plaatsen eindelijk de zege: 'Heb de lat hoog gelegd voor mezelf' Veldrijden
Veldrijden

Alvarado pakt na tweede en derde plaatsen eindelijk de zege: 'Heb de lat hoog gelegd voor mezelf'

Alvarado pakt na tweede en derde plaatsen eindelijk de zege: 'Heb de lat hoog gelegd voor mezelf'

Ceylin del Carmen Alvarado wist zaterdag na drie podiumplekken dan toch het hoogste schavot in beslag te nemen. In de Superprestigemanche te Ruddervoorde, waar ze ook in 2019 en 2020 al zegevierde, startte de Nederlandse van Alpecin-Deceuninck als topfavoriete en maakte ze die status met verve waar.

In de gemeente Oostkamp, op een steenworp afstand van Brugge, sprak In de Leiderstrui kort voor de start van de West-Vlaamse veldrit al met de 25-jarige Rotterdamse. Nabij haar op een soort voetbalveldje geparkeerde bus vertelt ze dat ze enorm veel zin heeft in wat voor haar als de vierde race van deze crosswinter geldt. Alvarado was er drie keer dichtbij, maar moest in Beringen, Waterloo en Overijse wél wereldkampioene Fem van Empel (en in Waterloo ook Puck Pieterse) voor zich dulden. 'Maar het gaat gewoon lekker hoor! Ik mag zeker niet klagen', vertelt de immer goedgemutste renster.

'Ik heb de lat wel hoog gelegd voor mezelf, al kan ik met twee tweede plaatsen en één derde stek niet spreken van een slecht seizoen. Het kan ook alleen nog maar beter gaan', sprak ook duidelijk de optimist in Alvarado, die in Ruddervoorde dus geen Van Empel aan het vertrek zag staan en dus als dé te kloppen vrouw werd bestempeld.

Dat laatste beaamde ze zelf ergens ook wel, al toonde ze zich tegelijkertijd ook bescheiden. 'We moeten natuurlijk nog maar zien hoe het gaat uitpakken, maar ik denk dat dit wel een goed parcours is voor mij. Ik heb hier in 2019 en 2020 al gewonnen. Wat dat betreft zit het met de herinneringen dus wel goed. Ik zie mezelf in een zekere zin wel als topfavoriet, maar de wedstrijd moet natuurlijk nog gereden worden. Ik durf er dus nog niet al te veel over te zeggen. Met de vorm zit het alleszins wel goed. Het kan alle kanten op gaan, dus ik ben benieuwd hoe het zich allemaal gaat ontvouwen.'

Alvarado trekt met goed gevoel naar EK veldrijden

En zo geschiedde: de koers ontvouwde zich een triomfantelijke zegetocht van Alvarado, die na afloop nog eens terugkwam op haar victorie. 'Daar ben ik toch wel blij mee', vertelde ze met gevoel voor understatement na afloop van de wedstrijd. 'In de eerste helft van de race was het toch best wel pittig, want er namen veel dames initiatief in deze zware ronde en er werd al hard gereden.'

'Het was moeilijk', vervolgde ze haar persoonlijke analyse. 'Je kon hier toch best wel snel fouten maken en de pedalen klikten ook niet helemaal terug op deze ondergrond', aldus de winnares. 'Op deze ondergrond speelde de vermoeidheid wel parten. Ik was de favoriet, maar zo zag ik dat zelf niet. Ik ervaar die druk ook niet zo', besloot Alvarado, die na deze zege met een goed gevoel naar het EK veldrijden trekt.

Annemarie Worst: 'Kreeg het gat niet dicht'

Worst eindigde als tweede in Ruddervoorde. 'Ik had natuurlijk liever gewonnen, maar het ging op zich wel beter. Het was een heel zware wedstrijd, op een moeilijk rondje. Alvarado reed op een gegeven moment weg en ik kreeg het gat niet meer dicht.'

Met het oog op het EK had ook Worst een goed gevoel. 'Dat geeft wel vertrouwen', herhaalde ze de woorden van winnares Alvarado.

Youri van den Berg (Twitter: @YourivndnBerg)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws