Sweeck gelukkig met podium: 'Ronhaar had ineens een serieuze demarrage in huis' Veldrijden
Veldrijden

Sweeck gelukkig met podium: 'Ronhaar had ineens een serieuze demarrage in huis'

Sweeck gelukkig met podium: 'Ronhaar had ineens een serieuze demarrage in huis'

Laurens Sweeck finishte achter de Nederlanders Pim Ronhaar en Lars van der Haar als derde in de Wereldbeker van Dendermonde. De Belg moest halverwege de cross het antwoord schuldig blijven op een imposante demarrage van Ronhaar. Later zag Sweeck zich ook gepasseerd door Van der Haar, die een knappe opmars bekroonde met de tweede plaats.

'Ik deed lang mee om de overwinning. Op het einde had ik echter niet meer de benen', vertelt de nummer drie in het flashinterview. Het had nog weinig gescheeld of Sweeck was zijn podium kwijtgespeeld aan Eli Iserbyt, die in de slotronde de motor nog eens flink aanslingerde. 'Gelukkig waren het maar zeven ronden, want bij een achtste had ik mogelijk niet op het podium gestaan', kan Sweeck er wel om lachen.

Waar Sweeck bekendstaat als de koning van de zandstroken, kwam hij zondag ook meer dan verdienstelijk voor de dag in de modder. 'Ik was vanaf het begin goed mee en had het gevoel dat we de situatie goed onder controle hadden, met Toon (Vandebosch, ploegmaat Sweeck, red.). Pim had echter ineens een serieuze versnelling in huis. Hij ging op een moment dat we het beiden even lastig hadden. Ik ben blij dat ik daarna nog wat kon herstellen en de derde plek kon behouden. Pim heeft gisteren niet gereden, wat volgens mij wel een verschil maakte.'

Sweeck zoekt naar eerste seizoenszege: 'Ik ben gewend om in september te beginnen'

Sweeck heeft dit seizoen vooralsnog niet gewonnen. Door een kleine spierscheuring - opgelopen in de eerste cross in Beringen - ontbeert hij voorlopig nog de topvorm. 'Ik ben er niet ver van. Het kan zeker nog beter, maar ik ben op het moment ook zeker niet slecht. Ik heb nog wat competitie nodig. Ik ben gewend om in september te beginnen en begon dit seizoen juist wat later en liep ook wat achterstand op.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news