Pim Ronhaar plaatst indrukwekkende versnelling en pakt allereerste Wereldbekerzege in Dendermonde Veldrijden
Veldrijden

Pim Ronhaar plaatst indrukwekkende versnelling en pakt allereerste Wereldbekerzege in Dendermonde

Pim Ronhaar plaatst indrukwekkende versnelling en pakt allereerste Wereldbekerzege in Dendermonde

De Wereldbekermanche in Dendermonde heeft zondagmiddag een verrassende winnaar op de erelijst gekregen: Pim Ronhaar. De 22-jarige Nederlander reed bij afwezigheid van Thibau Nys halfweg koers weg van de rest en zag zijn concurrenten niet meer terug.

Voor schaduwfavoriet Cameron Mason, de zilveren medaillewinnaar van het EK in Pontchâteau, was het meteen over en uit voor de zege. De 23-jarige Brit stond na de eerste bocht meteen te voet en moest nog een hele tocht richting de materiaalpost. De verrassende Toon Vandebosch baande zich als eerste een weg door de Oost-Vlaamse blubber en nam een kleine voorgift. Aan het einde van ronde twee kwam zijn ploegmaat Laurens Sweeck aansluiten, waardoor de tandem van Crelan-Corendon even alleen op kop reed.

De tekst gaat verder onder de video.

Ronhaar, de nummer vier van het EK, sloeg zaterdag de Superprestige in Niel over en dat loonde ook. De 22-jarige Nederlander kwam terug op het Belgische duo en plaatste in de vierde ronde langs de materiaalpost in de modder een knappe versnelling vanuit het zadel. Wereldbekerleider en ploegmaat Lars van der Haar kwam na een mindere start terug bij Sweeck en Vandebosch en speelde het perfecte ploegenspel.

Bij Vandebosch was het vet nadien wat van de soep en in de achtergrond streden onder meer Kevin Kuhn, Eli Iserbyt en Gerben Kuypers om een topvijfplek. Ronhaar stoomde onverstoorbaar door, ploegmaat Van der Haar zag dat zijn ploegmaat gaan vliegen was en reed Sweeck nog uit het wiel in de strijd om plek twee. Iserbyt schudde nog een fantastische slotronde uit de benen en werd vierde, Kuypers voltooide de top vijf.

Voor Ronhaar was het de tweede zege van het seizoen, maar wel de eerste vette vis. Medio oktober won hij de Trek Cup in het Amerikaanse Waterloo. Bij de dames was Ceylin del Carmen Alvarado voor de tweede keer dit weekend aan het feest.

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws