Sweeck overtuigend de sterkste in de sneeuw van Lille, Van Kessel derde Veldrijden
Veldrijden

Sweeck overtuigend de sterkste in de sneeuw van Lille, Van Kessel derde

Sweeck overtuigend de sterkste in de sneeuw van Lille, Van Kessel derde

Laurens Sweeck heeft met veel overtuiging de Krawatencross in Lille gewonnen. Op een besneeuwd parcours was er geen enkele renner die zijn spoor kon volgen.

Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn niet meer aanwezig in de cross dit seizoen, dus lagen er in Lille wederom kansen voor anderen om het stokje over te nemen. Meerdere coureurs dachten aan een eventuele zege, waardoor het tempo in het begin van de wedstrijd direct enorm hoog kwam te liggen. Bij de eerste passage aan de meet kwamen Eli Iserbyt en Toon Aerts voorop: samen streden zij om de bonificatieseconden voor het algemeen klassement van de X2O-trofee. Iserbyt bleek hier nipt iets sneller, waardoor hij een paar seconden uitliep op zijn directe concurrent.

De kleine Belg kon het momentum van de gewonnen sprint niet vasthouden, want kort daarna maakte hij een fout waarbij zijn wiel bleef haken. Sweeck profiteerde daarvan en nam een voorgift op de rest van het veld. Aerts probeerde nog wel te volgen, maar tegen de zand- en sneeuwtechniek van zijn landgenoot was hij niet opgewassen. Niet lang daarna werd hij teruggegrepen door een achtervolgende groep.

Sweeck soeverein in de sneeuw

Sweeck sleurde zichzelf en zijn fiets door de modder. Af en toe gooide hij zijn handen wat los - geteisterd door de koud - maar al met al bleef hij soeverein op kop. Corné van Kessel leek wat minder moeite te hebben met de kou, want hij stormde op naar de tweede plek in de wedstrijd. De verschillen in de wedstrijd waren echter niet zo groot.

Geen enkele renner bleek in staat om Sweeck nog te bedreigen voor de dagzege. Waar hij gelijke rondetijden bleef rijden, werd het daarachter minder. Relatief onbedreigd stevende hij daardoor af op zijn tweede overwinning van dit weekend. In de laatste rondes controleerde hij de wedstrijd, waardoor hij aan het eind van de wedstrijd zijn handen soeverein de lucht in kon gooien.

Van Kessel kon zijn sterke prestatie van deze dag niet bekronen met een tweede plek, daar hij in de finale voorbijgereden werd door Michael Vanthourenhout. De Belg zorgde ervoor dat Pauwels Sauzen-Bingoal wederom de eerste twee plekken van de daguitslag bezette, net zoals een dag eerder dit weekend het geval was. Iserbyt moest het uiteindelijk doen met de vierde plek.

Uitslag Krawatencross Lille mannen 2021

1. Laurens Sweeck
2. Michael Vanthourenhout +0.09
3. Corné van Kessel +0.14
4. Eli Iserbyt +0.31
5. Quinten Hermans +0.36
6. Toon Aerts
+0.42
7. Felipe Orts +0.47
8. Lars van der Haar +0.55
9. Niel Vandeputte +1.03
10. Daan Soete
+1.07

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws